FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 2,459
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Metacomunicarea şi paralimbajul

Tag-uri Populare


relatii   individ   social   interactiune   geografie   relief   natura   ape   minerale   timp   distractie   relaxare   vacanta   plimbare   dragoste   educatie   romania   soare   casa   muzeu   plante   literatura   pasiune   vise   copii   vedete   religie   eleganta   ghiveci   amabilitate   societate   pamant   evolutie   copilarie   madonna   familie  

All Tags

Famous Forum

 

Metacomunicarea şi paralimbajul

 Q:   Intreaba despre Metacomunicarea şi paralimbajul       
Comunicarea nonverbală, presupune cu torul altceva decât cuvintele prin care transmitem un mesaj. Felul în care stăm, mergem, gesticulăm, hainele pe care le purtăm, maşina pe care o conducem sau serviciul unde lucrăm, toate comunică celorlalţi idei despre noi.

"Metacomunicarea" este un cuvânt compu», format din asocierea cuvintelor "meta" şi "comunicare". "Meta (gr. meta- după) este elementul de compunere cu sensul "după", sau exprimând ideea de transformare, de schimbare. Asupra conceptului de comunicare nu vom mai insista deoarece l-am definit anterior. Prin urmare, metacomunicarea este acea formă a comunicării care însoţeşte comunicarea verbală, completând-o si care constă din gestică, mimică ori limbajul corpului.

"Paralimbajul", este de asemenea un cuv ânt compus format din asocierea cuvintelor "para" şi "limbaj".
"Para" este elementul de compunere, cu mai multe semnificaţii, dintre care pentru actualul context reţinem sensul de "foarte", "tare", "puternic",utilizat la formarea unor substantive sau adjective.
Paralimbajul deci, reprezintă acea nuanţă a limbajului, exprimată prin inflexiunile vocii ori tonalitatea, care conferă comunicării verbale un alt sens decât cel propus prin sensul real al cuvintelor.
Desigur, este evident că se comunică nonverbal, cu ajutorul gesturilor, expresiilor feţei şi a altor mişcări ale corpului, fiecare dintre acestea având o anumită semnificaţie.

Spre exemplu, ieşirea bruscă dintr-o încăpere şi trântitul uşii exprimând furie, ridicarea din umeri, nedumerire, ş.a. sunt mesaje la fel de expresive ca şi cuvintele. De cele mai multe ori însă această formă de comunicare care este metacomunicarea, este legată de factorul inconştient.
Căile de comunicare nonverbală sunt reacţii de care nu ne dăm seama permanent că le avem, dar care sunt evidente pentru cei din jur.


Tag-uri: social, interactiune, individ, relatiiCategorie: Diverse  - ( Diverse - Archiva)

Data Adaugarii: 18 October '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :