FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 190
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Masajul si presopunctura

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Masajul si presopunctura

 Q:   Intreaba despre Masajul si presopunctura       
Masajul si presopunctura Una dintre cele mai folosite metode de modelare a corpului este masajul. Uiti de stres, de serviciu, de intamplarile nu prea placute si te ridici de pe masa de masaj cu mintea mai limpede, cu trupul relaxat si gata sa vezi viata in culori frumoase. Masajul ajuta la punerea in miscare a sangelui din corp, ajutand la o mai buna oxigenare a sa. Exista foarte multe tipuri si practici ale masajului, printre acestea numarandu-se masajul anticelulitic, cel de relaxare sau cel de intretinere.

Masajul este o medoda complexa si are implicatii fiziologice si terapeutice foarte serioase. El poate fi efectuat cu ajutorul a mai multor tipuri de creme precum cremele anticelulitice, cremele de hidratare, de tonifiere sau chiar cu ajutorul uleiurilor aromatice. Se pot utiliza si diverse instumente in ac est tratament: manusi din matase pentru eliminarea celulelor moarte de la nivelul pielii, bambus, diverite obiecte din lemn care ajuta la punerea in miscare a sangelui. Cele cinci metode specifice masajului: netezirea, frictiunea, framantarea, baterea si vibratia sunt si mai eficiente in combinatie cu presopunctura. Aceasta este o tehnica asemanatoare cu acupunctura care insa nu foloseste ace, ci se bazeaza pe stimularea punctelor energetice printr-un micromasaj, cu varful degetelor.

Presopunctura poate fi folosita in completarea unui masaj de relaxare, de intretinere, antireumatic, anticelulitic. Poate ajuta la ameliorarea unei suferinte, in cura de slabire, in intretinerea formelor. Ca obiecte ajutatoare in stimularea acestor centri se pot folosi obiecte din lemn sau os, care fac mai eficienta apasarea.

Una din nenumaratele parti pozitive ale presopuncturii este faptul ca nu are contraindicatii majore si nu exclude tratamentul alopat (metoda traditionala, stiintifica si medicala care se bazeaza pe vindecarea cu ajutorul medicamentelor care anihileaza afectiunile).

O sedinta de masaj poate dura 8-10 minute sau chiar mai mult in functie de punctele masate. Insa nu trebuie niciodata aplicat masajul dupa luarea mesei.

Sunt si cazuri izolate in care contraindicatiile se refera la bolile hemoragice, bolile psihice, alcoolismul, bolile grave cardiace, graviditate sau tratamente cu tranchilizante, raze X sau cu cortizon. Si persoanele cu afectiuni circulatorii (de exemplu cele care au varice) sau persoanele cu afectiuni dermatologice (diferite boli de piele care prezinta edemuri la suprafata pielii) trebuie sa se fereasca de masaj.

Sursa Imaginii - communitymemorial.com


Tag-uri: modelarea corpuluiCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 23 November '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :