FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 202
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Istoria mascarei

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   material   cusaturi   ac   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   tratament   femei   hidratare   sarcina   machiaj   piele   fata   ruj   creme   fat   cuplu   relatie   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Istoria mascarei

 Q:   Intreaba despre Istoria mascarei       
Mascara este unul dintre cele mai vechi artificii cosmetice, datând încă de pe vremea egiptenilor, aceştia fiind şi cei care au inventat şi au folosit pentru prima data crema neagră de colorare a genelor. Scopul să iniţial nu a fost unul de înfrumuseţare, ci unul de antidot împotriva energiilor negative transmise de priviri.

Egiptenii credeau că ochii celorlalţi îţi reflectă propria imagine în miniatură şi astfel îţi pune stăpânire pe suflet. Antidotul găsit de aceştia se numea khol ţi reprezenta o pastă formată dintr-un praf de metal şi alte ingrediente. Trebuia să fie purtat în jurul ochilor de femei, dar şi de către bărbaţi. Ingenioasa sa proprietate era aceea că absorbea lumina solară şi minimaliza reflecţiile din ochi.

După ce obiceiul a fost îmbrăţişat şi de către indienii şi grecii antici, modernitatea nu putea nici ea să se lipsească de aceste beneficii estetice. Prima reclamă ce înfăţişa o femeie colorându-şi genele cu un fel de creion a fost afişată în biblia modei- revista Vogue.
De-a lungul timpului, aceast produs cosmetic s-a tot transformat până a ajuns la forma finită pe care o vedem astăzi în toate magazinele destinate frumuseţii.

O îmbunătăţire radicală mascarei a fost adusă de către doi giganţi ai industriei cosmetice. Primul gigant este american, din New York, numit Maybelline, iar cel de-al doilea este din Londra- Rimmel. De aceea, majoritatea oamenilor numesc acest produs nu mascara, ci rimel.

T.L.Williams a fost chimistul care a inventat formula mascarei în 1913. după ce ţi-a văzut sora pe nume Mabel căt de frumoasă şi seducătoare este după ce îşi aplică pe gene un produs realizat de către ea după o formulă secretă, a decis sa îmbunătăţească această formulă. Chimistul era perfect conştient de faptul că toate femeile vor fi dispuse să plătească averi pentru a avea o privire la fel de seducătoare.

Astfel, acesta a pus bazele unei companii numite Maybelline ce s-a bucurat la acea vreme de un succes fulminant de care se bucură ţi în prezent.
Casa Rimmel este cea care se bucură de o mare faimă în privinţa inovaţiilor şi a reţetelor îmbunătăţite.


Tag-uri: mascara, artificiu, cosmetica, egipteni, gene, imagine, lookCategorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 02 December '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :