FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 347
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ipohondria si legatura sa cu starea de anxietate

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Ipohondria si legatura sa cu starea de anxietate

 Q:   Intreaba despre Ipohondria si legatura sa cu starea de anxietate       
Ipohondria si legatura sa cu starea de anxietate Ipohondrul este cel pe care il numim adesea “bolnav inchipuit”. Simptomele bolii se manifesta, in primul rand, prin dorinta “bolnavului” de a beneficia de cat mai multe consultatii medicale: analize de sange, echografii, radiografii, etc.

Simptomele caracteristice care ii conduc pe ipohondri la adevarate “probleme” sunt, cel mai adesea, ameteli, tiuituri in ureche, dureri de stomac, de cap, de spate, senzatii de greata, constipatie, etc.

Ipohondria este o boala ce poate aparea la orice varsta, atat la barbati cat si la femei, putand sa dureze cativa ani buni. Starea de inconfort prezenta atrage atentia si uneori chiar panicarea membrilor familiei si prietenilor respectivului.

Mai putin frecvente sunt cazurile cand o persoana se poate preface ca este bolnava pentru an umite castiguri sau beneficii : privarea de la munca, obtinerea de medicamente si alte avantaje.

Orice discomfort capata proportii catastrofale. Daca pentru un om normal o simpla durere de cap este trecuta cu vederea, pentru un ipohondru aceasta devine cauza unei caderi psihice. De aceea trebuie sa privim in profunzime starea psihica a unui ipohondru. Acesta nu treebuie neglijat pentru ca, de fapt, el chiar are probleme de sanatate, darn u de sanatate fizica, ci de sanatate psihica.

Nu este deloc usor de tratat ipohondria care, de cele mai multe ori, este observata intr-o faza avansata, faza in care bolnavul se confrunta si cu anxietatea.

Bolnavii inchipuiti au nevoie de ajutor specializat. Anxietatea este tratata si diminuata prin administrarea unor medicamente anxiolitice sau chiar antidepresive, dar conflictul emotional care a dus la aceasta stare trebuie tratat prin sedinte psihoterapeutice. Cel mai important pas in tratarea ipohondriei si , desigur, a anxietatii, este depistarea cponflictelor emotionale ce au dus la satrea de panica.
sursa imaginii : freedigitalphotos.net


Tag-uri: boala, inchipuire, simptomeCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 15 March '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :