FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 937
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Inventivul neproductiv sau ineficientul plin de idei

Tag-uri Populare


relatii   cuplu   familie   societate   inteligenta   lider   psihic   individ   social   interactiune   stres   frumusete   sanatate   ingrijire   medic   comunicare   tratament   relatie   teama   limbaj   iubire   tinerete   bautura   sevraj   pastile   parteneri   gesturi   boala   placebo   batranete   acceptare   medicamente   efect   sentimente   oameni   dorinta  

All Tags

Famous Forum

 

Inventivul neproductiv sau ineficientul plin de idei

 Q:   Intreaba despre Inventivul neproductiv sau ineficientul plin de idei       
Inventivul neproductiv sau ineficientul plin de idei Imaginatia noastra are iluzii care ne însala. (Antoine Albalat)

Mai întâi sa facem o distinctie clara între cel ce are o groaza de idei irealizabile (sau pe care, în orice caz, nu le va realiza) si persoana creativa ce va sti sa-si dezvolte ideile. Inventivul steril se agita; gândeste, creeaza, viseaza la schimbari pe care este incapabil sa le puna în practica. Foarte jovial de obicei, el propune mereu ceva nou, însa dumneavoastra sunteti cel care va trebui sa îi puna ideile în practica. Daca este vorba despre colegul dumneavoastra, va aflati în situatia cea mai convenabila, îl asculta ti, va amuzati de ceea ce propune, dar nu e de datoria dumneavoastra sa îi materializati sugestiile.

Daca îi sunteti sef, exista sanse mari ca la înc eput sa fiti impresionat de ideile sale, de energia lui, de spiritul sau deschis. însa, pe masura ce va trece timpul, va veti da seama ca nu sunt altceva decât vorbe în vânt si ca ideile sale vor ramâne la stadiul de dorinta, de proiect. Este seful dumneavoastra? Si în acest caz, probabil, veti fi stimulat. E imposibil sa va plictisiti cu un asemenea sef. E totusi mai bine sa aiba în preajma lui oameni cu o inteligenta concreta, capabili sa puna în practica macar unele dintre ideile sale. Daca sunteti un spirit pragmatic, acest tip de sef va va conveni de minune. Asculta ti cu atentie, dar nu va entuziasmati de fiecare data. Ideile tâsnesc din toate partile, ceea ce nu e rau; înseamna ca este loc si de mai bine. Dar nu uitati ca probabil dumneavoastra veti fi cel nevoit sa materializeze aceste idei.

Inventivul neproductiv:

• este jovial, simpatic si amabil;
• în general, vorbeste mult; are un debit rapid si stie sa se impuna;
• încurajeaza dezordinea, ca o adevarata arta;
• îsi preda proiectele cu întârziere si hârtogaraia îl plictiseste.

A-l îmblânzi sau a coexista

Va faceti datoria la serviciu, dar nu aveti nici un chef sa puneti în practica ideile altora? Atunci, feriti-va de asemenea persoane, evitati sa lucrati pentru ele sau în aceeasi echipa. Pentru a-i calma acestui inventiv neproductiv imaginatia înflacarata, cel mai potrivit ar fi sa aveti o atitudine austera, severa sau plictisita. Daca simte ca puneti mai presus de toate ordinea, organizarea, rutina, precizia, pe scurt, ceea ce el considera a fi tern si plictisitor, si ca nu sunteti genul de persoana careia îi place sa faca servicii, inventivul neproductiv va renunta imediat sa va ceara sa îi realizati proiectele.

Nu tineti neaparat sa va asociati cu el, dar vi se pare un tip amuzant si simpatic ? Asculta ti-l si preluati-i sugestiile. Dar nu jucati rolul celui care îi va realiza proiectele, daca aceasta postura nu va convine. Puteti ajuta aceasta persoana în doua feluri: 1) devenind mâna sa dreapta ; 2) îndrumând-o sa-si organizeze ideile si sa le dea un contur practic.

în primul caz, daca aveti talent de organizator si va place sa va simtiti util, veti fi în largul dumneavoastra cu o asemenea persoana. Este posibil sa faceti o echipa pe cinste. El va va împartasi ideile sale, dumneavoastra îl veti asculta , veti alege câteva... si veti încerca sa le realizati. în al doilea caz, l-ati putea educa, dar e mai anevoios. Când are o idee buna, îi puteti sugera sa o concretizeze. Reveniti mereu asupra obligatiei sale pâna când va începe sa avanseze; felicitati-l de fiecare data când face un pas în directia buna.


Tag-uri: amabil, simpatic, dezordine



Categorie: Psihologie  - ( Psihologie - Archiva)

Data Adaugarii: 09 April '12


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :