FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 327
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Inventia telefonului

Tag-uri Populare


anatomie   oase   corp   muschi   picioare   brate   fier   aliaj   metal   otel   omor   otrava   investigatie   crima   hormoni   medicina   plamani   organism   sange   nas   cercetare   cultura   cunostinte   inspiratie   china   faringe   yang   yin   soare   energie   glande endocrine   secretie   reproducere   respiratie   tesuturi   aer  

All Tags

Famous Forum

 

Inventia telefonului

 Q:   Intreaba despre Inventia telefonului       
Inventia telefonului Primul telefon a fost făcut de profesorul german Johann Philipp Reis în 1860, folosind principiul curentului intermitent, idee care a fost evidenţiată de Charles Bourseul în 1854. Sunetul făcea ca o diafragmă să se mişte în transmiţător, trimiţând curent intermitent către receptor unde o altă diafragmă se mişca pentru a reproduce o variantă diferită, dar inteligibilă a primului sunet- prima dată sunetul a fost transmis electric.

Descoperirea genială pentru telefonul practic şi comercial a venit atunci când Alexander Graham Bell realizează că variaţiile unui curent neîntrerupt vor da un semnal mult mai clar decât cele produse de curentul intermitent. Pe 14 februarie 1876 Bell face cerere pentru a-şi patenta aplicaţia sa. A fost al cincilea c are a cerut în aceeaşi zi patentarea aceleaşi idei. La câteva ore Elisha Gray introdusese o notificare pentru aceeaşi invenţie, notificare care se plasa pe locul 39 în acea zi. Bell a obţinut patentul pe 7 martie şi trei zile mai târziu a făcut primul apel telefonic. La început Gray nu a disputat patentul cu Bell fiind avizată că telefonul era o distracţie nesemnificativă, adevărata descoperire fiind telegraful. După ce importanţa telefonului a devenit clară Bell a avut mai mult de 600 de cereri de acţionare în judecată pentru că ar fi furat ideea lui Gray, niciuna dintre ele fiind admisă.

La început când cineva dorea să dea un telefon, ridica receptorul şi era conectat direct la centrală de unde îi răspundea un operator care îl conecta manual către cel pe care dorea să-l sune. Almon Strowager a patentat în 1891 primul telefon care avea trei butoane pe care le apăsai de mai multe ori pentru a forma numărul dorit.
Primul telefon cu monedă a fost inventat în 1889 de William Gray şi a fost instalat în Hartford Bank, Connecticut.
Sursa imagine: dcwstore.com


Tag-uri:Categorie: Stiinta si Tehnica  - ( Stiinta si Tehnica - Archiva)

Data Adaugarii: 03 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :