FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,264
Votes: 1
Fame Riser
          
Fame Rank
7
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Inventia lacatelor si a cheilor

Tag-uri Populare


relatii   social   interactiune   individ   geografie   relief   natura   ape   minerale   timp   distractie   plimbare   relaxare   vacanta   dragoste   educatie   romania   soare   casa   muzeu   plante   literatura   vedete   religie   vise   copii   pasiune   societate   pamant   amabilitate   ghiveci   eleganta   evolutie   madonna   familie   copilarie  

All Tags

Famous Forum

 

Inventia lacatelor si a cheilor

 Q:   Intreaba despre Inventia lacatelor si a cheilor       
Primele uşi erau închise cu ajutorul zăvoarelor glisante din lemn. Primul lacăt a fost făcut şi folosit de egiptenii antici cu 2000 de ani înainte de Hristos. Lacătul era din lemn, iar cheia folosită tot din lemn. Sistemul era destul de complex, dar nu era tot atât de sigur. Romanii au fost cei care au inventat aproximativ în anul 750 îen lacătul din metal, la care au folosit o cheie din bronz. Tot ei au inventat şi protecţia, care permitea numai cheilor potrivite să intre în lacăt.

Până în anul 1778 nu s-a mai adus nici o modificare lacătului inventat de romani. Robert Barron a inventat lacătul cu pârghie. Acesta a fost primul, dar nu cel mai de succes şi a fost aşadar de păşit de modelele fabricate de Joseph Bramah din Anglia, al cărui model era mult mai sigur, precum şi de lacătul cu detector al lui Jeremiah Chubb. Acesta din urmă era dotat cu un sistem care nu numai că bloca definitiv încuietoarea dacă cineva încerca să o deschidă cu o cheie falsă, dar avertiza şi posesorul că cineva a încercat să forţeze lacătul.

In 1861 Linus Yale a patentat primul lacăt care a fost produs în masă. Yale a întemeiat şi compania Yale and Towne Lock împreună cu tatăl şi fratele lui John Henry Towne and Henry Robinson Towne, dar a murit trei luni mai târziu. În memora sa Henrz Towne a decis să ştanţeze pe toate produsele fabricii numele lui Yale şi de aici a rezultat numele comun yale folosit astăzi pentru încuietori.
Sursa imagine: iluzionist-shop.ro


Tag-uri:



Categorie: Diverse  - ( Diverse - Archiva)

Data Adaugarii: 03 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :