FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 350
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole

Intrebari despre Inventia ceasului

- Cine a fost Christiaan Huygens? by Catalina

- Ce a inventat ceasornicarul Johann KuhfuB? by Adela

- Ce imbunatatire a adus Heinrich von Wick ceasului cu angrenaj? by Ionut

- Cand au fost realizate primele ceasuri cu angrenaj? by Castelia

- Ce folosea regele Alfred cel Mare in loc de ceas? by Tibi

- De cand se aude tic-tac-ul ceasurilor? by Alin

- De cand dispun ceasurile de minutar? by Alin

- Cum a explicat Christiaan Huygens faptul ca lumina se prezinta su by Aniela

Tag-uri Populare


anatomie   oase   corp   muschi   picioare   brate   fier   aliaj   metal   otel   omor   otrava   investigatie   crima   hormoni   medicina   plamani   organism   sange   nas   cercetare   cultura   cunostinte   inspiratie   china   faringe   yang   yin   soare   energie   glande endocrine   secretie   reproducere   respiratie   tesuturi   aer  

All Tags

Famous Forum

 

Inventia ceasului

 Q:        
Inventia ceasului Prima metodă de măsurare a timpului a fost folosind cadranul solar, care folosea o umbră pentru a indica progresul soarelui pe cer, sau mai ştiinţific spus , mişcare de rotaţie a pământului în jurul axei sale. Astrolabe a fost folosit pentru a indica poziţia unei nave faţă de soare sau stele şi alte metode antice incluzând ceasul de apă, ceasul lumânare, toate măsura trecerea timpului printr-o metodă artificială.

Primul ceas mecanic a fost construit în China aproximativ în 1088, bazat pe roţi puse în mişcare de apă şi scurgere pentru a regla mecanismul. Primele ceasuri indicau decât orele, în mare parte deoarece nu se cunoştea o metodă suficient de exactă pentru a arăta minutele. Primul ceas cu minutar a fost construit în 1577 de Jost Burgi pentru astr onomul danez Tycho Brahe. Ceasurile nu au fost exacte până în 1657 când Christiaan Huygens a construit primul ceas cu pendulă folosind principiul lui Galileo prin care o pendulă întotdeauna va face acelaşi număr de mişcari pentru a-şi completa ciclul.

În 1920 Warren Alvin Marrison a descoperit ceva cu o exactitate constană mai mare decât a pendulei: rezonanţa unui cristal de quartz, pe care l-a folosit pentru a fabrica primul ceas cu quartz în 1929. Apoi, în 1948, Harold Lyons a construit primul ceas atomic, bazându-se pe vibraţiile atomilor unei molecule de amoniac. Mai târziu, ceasurile atomice au folosit atomi de cesiu, devenind astfel mai exacte, iar secundarul a fost introdus la conferinţa internaţională din 1967. În loc de a fi 1/86400 parte din rotaţia pământului, secunda este definită acum ca timpul necesar pentru un atom de cesiiu să vibreze de 9192631770 ori.
Sursa imagine: blog.wellsfargo.com


Tag-uri:



Categorie: Stiinta si Tehnica  - ( Stiinta si Tehnica - Archiva)

Data Adaugarii: 03 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :