FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 871
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Intelepciunea - Puterea suprema

Tag-uri Populare


religie   biserica   dumnezeu   familie   copii   societate   crestini   credinta   iubire   educatie   familie crestina   personalitate   formare   sfinti   scoala   suflet   intelepciune   viata   rol   parinti   fecioara   evanghelie   egipt   instruire   educare   crestin   morala   caracter   activitate   arta educarii   educatia morala   natura   expresie   sarbatori   craciun   matrita  

All Tags

Famous Forum

 

Intelepciunea - Puterea suprema

 Q:   Intreaba despre Intelepciunea - Puterea suprema       
Intelepciunea - Puterea suprema Daca ati citit Vechiul Testament, stiti probabil ca regele Solomon, cel care a construit Marele Templu din Ierusalim, si ale carui bogatii uriase s-au inmultit continuu in timpul vietii lui, la inceputul domniei lui, cand a fost intrebat de Dumnezeu ce isi doreste sa-i dea, a spus: intelepciune. Si Dumnezeu i-a dat.

Cu aceasta intelepciune Solomon a facut sa infloreasca Israelul. A stiut cum sa construiasca Templul, a stiut cum sa obtina bogatii imense, a stiut cum sa-si ajute tara, a stiut cum sa-I slujeasca lui Dumnezeu pentru a-i darui toate acestea.

Tie, fie ca esti tanar sau mai in varsta, ti-ar trebui o astfel de intelepciune?
Noua, romanilor in general ne-ar trebui ceva mai multa intelepciune?
Am vazut ce a obtinut Solomon cu intelepciunea. Noi romanii ce am obtinut pana acum cu intelepciunea pe care o avem? Sunt rezultatele actuale rezultatul unor actiuni intelepte? Nu cred.

Romanii de dupa 1989 au invatat sa foloseasca armele asa zisei democratii pentru a acuza conducatorii acestei tari pentru toate nemultumirile si necazurile din viata lor. Fac greve, injura, se manie, blesteama, etc.. Sunt liberi, zic ei sa faca acest lucru. In realitate ce fac? Se prind mai mult in legaturile diavolului, caci armele pe care le folosesc sunt ale acestuia.
Ceea ce daruiesti, aceia primesti. Daruiesti scandal si ura primesti inzecit tot asa.

In realitate noi insine suntem vinovati de ceea ce se petrece in viata noastra acum.
Ceea ce ni se intampla acum este rezultatul a ceea ce am gandit si facut anterior, fiecare dintre noi, caci Dumnezeu da fiecaruia dupa inima lui.
Deci, daca esti sarac, bolnav, nefericit, singur, tu esti de vina si nimeni altul.
Acesta este crudul adevar.

Deci daca vrei ca viitorul tau sa fie mai frumos, schimba-te. Gandeste si fa lucrurile in concordanta cu morala crestin ortodoxa. Foloseste uneltele lui Dumnezeu de care vorbeam mai sus : intelepciunea, credinta, iubirea, etc..
Daca nu stii cum, cere ajutorul.

Anul 2012 este anul in care vom alege din nou conducatorii acestei tari.
Haideti, ca de data aceasta sa alegem niste conducatori mai intelepti. (si nu ma refer aici la opozitie), ci la niste oameni de alta factura.
Spuneam mai sus ca viitorul depinde de actiunile si gandurile noastre de acum. “Cum iti asterni, asa dormi” spune o vorba din popor.

Haideti sa gasim niste Solomoni ai nostrii.
Noi, ca simplii oameni nu prea putem insa sa citim asa imediat in sufletele celor propusi pe liste si sa alegem pe cei buni, dar, Dumnezeu poate. El poate, caci El este intelepciunea insasi, el este Puterea suprema. El poate face sa fie trecuti pe liste numai oameni intelepti. El poate pune in gandurile noastre ca sa-l alegem pe cel mai intelept desemnat de El.

Deci, avem un an la dispozitie pentru a-l face pe Dumnezeu ca sa ne ajute sa avem conducatori intelepti care sa construiasca o Romanie prospera.
Ce instrumente avem ca sa-l facem pe Dumnezeu sa ne asculte? Rugaciunea,.
Rugaciunea facuta cu credinta si din iubire pentru oameni si tara, pentru viitorul copiilor nostrii, este o rugaciune puternica. Iar daca nu simtiti tragere de inima pentru a va ruga, ganditi-va la ce viitor ii asteapta pe copiii nostrii daca se va continua asa ca pana acum.
.
Haideti, ca dupa fiecare Sfanta Liturghie, la biserica sa ne rugam toti pentru o Romanie prospera cu conducatori intelepti.. Haideti ca fiecare, acasa, inainte de culcare sa-l rugam pe Dumnezeu sa ne dea mai multa intelepciune, si conducatori pe placul Lui.

Haideti sa facem acest exercitiu. In fiecare seara la ora noua, cand in general suntem toti acasa, sa ne rugam. Astfel rugaciunea sincera a mai multor suflete in acelasi timp, nu va ramane fara raspuns.
Va propun si o rugaciune frumoasa (extrasa din Paraclisul Romania-Gradina Maicii Domnului. Intreaga rugaciune o puteti gasi pe internet)

O, Preasfântă Treime, a cărei putere nu a fost şi nu va fi niciodată egalată, Te implorăm, revarsă asupra lumii întregi forţa Iubirii Tale, ca să îndepărteze de la copiii Lui Dumnezeu toată lucrarea malefică, toată puterea răului, care încearcă să-i atragă în vâltoarea morţii, a fricii şi a distrugerii! O, Preasfântă Treime, Tu, care veghezi asupra fiecăruia, cu o iubire atât de tandră, dar în acelaşi timp, cu Atotputer nicia cu care ai făcut lumea, revarsă Forţele Tale Atotputernice asupra lumii întregi, asupra Pământului, asupra României, asupra fiecărei tări de pe glob, asupra fiecăruia dintre noi, în parte. Oferă-ne Pacea, păzeşte în noi Iubirea! Amin!

Puteti insa sa va rugati , fiecare cu vorbele voastre, sau sa alegeti orice alta rugaciune va place mai mult. Important este sa o faceti in fiecare seara la orele 9, timp de cel putin 15 minute astfel incat toate rugaciunile sa se uneasca intr-un singur glas puternic.

Se mai impune insa si altceva. Trebuie ca fiecare dintre noi care am cam uitat sa pastram legatura cu Dumnezeu, sa ne intoarcem si sa ne cerem iertare, sa ne spovedim si impartasim pentru a avea sufletele curate, ca astfel sa se inalte in rugaciune la Dumnezeu.

Trebuie sa ne rugam cu credinta ca vom avea o tara frumoasa si prospera.
“Cand cereti ceva, rugandu-va, sa credeti ca ati si primit, si veti avea” spune insusi Domnul nostru Isus Hristos. Conditia este sa nu ne indoim niciodata de reusita.

Asa sa ne ajute Dumnezeu.
Emilia Stelian


Tag-uri: intelepciune, putere, religie, credintaCategorie: Viata Religioasa  - ( Viata Religioasa - Archiva)

Data Adaugarii: 11 January '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :