FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 362
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Institute de cercetari stiintifice medicale din tara noastra

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Institute de cercetari stiintifice medicale din tara noastra

 Q:   Intreaba despre Institute de cercetari stiintifice medicale din tara noastra       
Institute de cercetari stiintifice medicale din tara noastra Prima institutie medicala romaneasca in care s-au efectuat sistematic cercetari stiintifice a fost "Institutul de patologie si bacteriologie", creat pe langa catedra lui V. Babes, in 1887, cand marele savant a fost numit profesor la Facultatea de medicina din Bucuresti.

La acest institut a fost organizat inca din 1888 un centru de tratament preventiv impotriva turbarii si apoi de productie a serului antidifteric. Laboratorul de medicina experimentala care, incepand din 1901, a functionat sub conducerea profesorului I.Cantacuzino, a devenit curand institutia in care si-au facut initierea stiintifica unii din cei mai talentati tineri cercetatori romani, ca de exemplu, C. Ionescu-Mihaiesti.D.Danielopolu, M.Ciuca, N.Gh.Lupu. D.Combiescu si altii.

Acest laborator a furnizat mari cantita ti de materiale biologice imunizante (seruri si vaccinuri), in vederea desfasurarii cu succes a campaniilor antiepidemice, mai cu seama in cursul razboaielor din 1913 si 1916-1918. In 1921, laboratorul a fost transformat in "Institutul de seruri si vaccinuri „Dr. I. Cantacuzino"", in cadrul caruia munca de cercetare stiintifica a fost, in continuare, imbinata cu productia in serie a preparatelor imunizante.

In 1924 a fost creat Institutul de medicina legala „Mina Minovici", in 1927 Institutul de igiena, in 1939 Institutul de antropologie. Pe langa diverse catedre si clinici ale facultatilor de medicina din Bucuresti, Cluj si Iasi, au functionat alte asemenea institute de cercetare.


Tag-uri: institutie, institutie medicala, tratamentCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 15 April '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :