FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 631
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole

Intrebari despre Inceputurile Lui Mircea Eliade

- cum a invatat? by cristian

- Cum a crescut si ce a lucrat parinti sai? by cristian.margineanu@mail.ru

Tag-uri Populare


cariera   actrita   istorie   antichitate   televiziune   model   muzica   personalitati   cantareata   viata   hollywood   relatie   celebritate   copilarie   filme   actor   moda   familie   teatru   vedeta   pasiune   evolutie   artist   succes   cantaret   bucuresti   artista   fotbalist   new york   prezentatoare   playboy   arta   talent   prezentator   designer   sport  

All Tags

Famous Forum

 

Inceputurile Lui Mircea Eliade

 Q:
 cum a invatat? - by cristian
       
Mircea Eliade s-a nascut pe data de 13 martie 1907 la Bucuresti si a decedat pe data de 22 aprilie 1986 la Chicago. Tatal sau a fost Gheorghe Eremia Eliade iar mama sa Ioana Eliade. Mircea Eliade nu a fost singurul copil al familiei, el a mai avut o sora pe nume Corina Eliade.

Din cauza vremurilor grele, familia lui s-a mutat cand la Tecuci cand la Bucuresti insa in cele din urma s-a stabilit la Bucuresti in anul 1914. Familia Eliade a gasit o frumoasa casuta in preajma Pietei Rosetti unde au locuit pana la moarte, Mircea Eliade doar pana in adolescenta deoarece apoi a calatorit foarte mult.

Dupa ce a terminat clasele primare si scoala generala, Mircea Eliade s-a inscris la Colegiul Spiru Haret unde a studia t intens literatura, acesta fiind materia lui preferata in acele timpuri cum de altfel a descoperit ca nici filosofia nu ii este indiferenta. Ca si colegi de liceu Mircea Eliade ii are pe renumitii Arsavir Acterian, Haig Acterian, Petre Viforeanu, Constantin Noica si Barbu Brezianu. Materiile ce tin de uman i-au trezit tot mai mult interesul pentru lectura iar parintii sai au devenit din ce in ce mai ingrijorati deoarece cititul in exces ii strica ochii la care el oricum avea ceva probleme si era nevoit sa poarte ochelari. Deoarece pasiunea pentru lectura era foarte mare Mircea Eliade a urmat cursurile Facultatii de Filosofie si Litere din cadrul Universitatii Bucuresti.

Curiozitatea l-a facut sa citeasca cat mai multe lucrari ale marilor scriitori si astfel a atras atentia profesorilor care l-au remarcat ca fiind un foarte bun student cu mari sanse de reusita in viata. Astfel, profesorul sau Nae Ionescu l-a ajutat sa se angajeze la ziarul „Cuvantul” unde a zabovit pentru un timp si si-a facut treaba foarte bine ajungand cel mai bun angajat. In timpul facultatii a descoperit cat de mult ii facea placere sa citeasca operele scriitorilor Honore de Balzac si Giovanni Papini si astfel s-a vazut nevoit sa invete engleza si italiana pentru a-i intelege mai bine, iar in particular Mircea Eliade a inceput sa invete ebraica si persana.


Tag-uri: literatura, lectura, ziar, scriitorCategorie: Celebritati  - ( Celebritati - Archiva)

Data Adaugarii: 02 December '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :