FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 292
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Imunologia si rolul psihicului in tratarea cancerului

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Imunologia si rolul psihicului in tratarea cancerului

 Q:   Intreaba despre Imunologia si rolul psihicului in tratarea cancerului       
Imunologia si rolul psihicului in tratarea cancerului Imunologia este, pe lângă radioterapie, chirurgie şi chimioterapie, a patra armă şi cea mai nou utilizată în tratamentul tumorilor maligne, este un domeniu în permanentă dezvoltare, căutând cele mai noi şi mai valoroase metode de creştere a apărării organismului. Cunoscând rolul sistemului imunologic al gazdei faţă de creşterea anormală tumorală, au fost propuse metode menite să întărească posibilitatea de reacţie pozitivă a organismului.

Alături de chimioterapie, imunoterapia face parte din metodele de tratament pe cale generală, care se adresează, mai ales, tendinţei de progresiune a bolii. Imunoterapia are un principiu şi anume: pentru realizarea succeselor terapeutice prin metode imunologice, este necesar ca numărul de celule tumorale să fie cât m ai mic. De aceea, imunoterapia se asociază de obicei, după extirparea chirurgicală a tumorii şi după alte metode locale sau generale de micşorare a tumorii, radio- şi chimioterapia).

In concluzie, tratamentul cancerului trebuie să fie complex, realizat de specialişti şi adaptat tipului tumoral şi momentului evolutiv al bolii, precum şi particularităţilor individuale ale bolnavului. Tratamentul este cel mai adesea lung şi bolnavul tratat rămâne sub controlul permanent, periodic al echipei de specialişti care 1-a tratat.

Rolul psihicului

După cum reiese din capitolele precedente, în epoca modernă există premise optimiste în ceea ce priveşte tratamentul cu succes al bolii canceroase. A fost subliniat rolul prevenirii tumorilor maligne, valoarea diagnosticului precoce prin prezentarea la timp la medic şi importanţa unui tratament complex, judicios ales şi susţinut.

Toate acestea cer o atenţie deosebită din partea bolnavilor, precum şi încredere în clinicienii specializaţi şi în metodele moderne de tratament.

Înţelegerea de către bolnav a procesului de malignizare, a evoluţiei bolii, cunoaşterea metodelor terapeutice au permis ca legătura bolnav-clinician să fie aşezată pe baze optime de încredere şi colaborare reciprocă. Bolnavii informaţi şi cu moral bun sunt mai receptivi la tratament. Rolul psihologic, valoarea pozitivă a încrederii şi a optimismului şi valoarea negativă a temerilor şi a prejudecăţilor faţă de diferite acte moderne de tratament (chirurgie, radioterapie, chimioterapie) sunt evidente. Credinţa pacientului că un control al bolii canceroase şi un tratament corect cu şanse de reuşită sunt posibile şi speranţa în cele mai bune rezultate sunt necesare pentru o evoluţie favorabilă a bolii.

Alături de echipa medicală de specialişti, o deosebită importanţă pentru bolnavul canceros o are mediul în care acesta trăieşte, suportul moral al familiei, prietenilor, colegilor de muncă sau de şcoală. Resursele psihice ale bolnavului, răbdarea în faţa unor tratamente de lungă durată şi încrederea in reuşita lor, depind foarte mult de contextul mediului familial, social şi de relaţii al fiecărui bolnav. Rămânerea cât mai îndelungată a bolnavului în mediul său de muncă sau de şcoală, tratamentele ambulatorii care permit bolnavului o viaţă normală în mijlocul familiilor lor, metodele de recuperare fizică şi psihică a bolnavului canceros sunt deziderate ale tratamentului modern al tumorilor maligne.

De aceea, cancerul, boala secolului nostru, trebuie privit cu atenţia cuvenită pentru frecvenţa şi gravitatea cu care se manifestă, dar şi cu optimismul pe baze reale ce decurg din posibilităţile moderne din ce în ce mai mari de depistare şi tratament eficient.

sursa imaginii - freeschoolclipart.com


Tag-uri: tumori, malign, tratamentCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 21 February '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :