FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 424
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ikebana

Tag-uri Populare


relatii   individ   social   interactiune   geografie   relief   natura   ape   minerale   timp   distractie   relaxare   vacanta   plimbare   dragoste   educatie   romania   soare   casa   muzeu   plante   literatura   pasiune   vise   copii   vedete   religie   eleganta   ghiveci   amabilitate   societate   pamant   evolutie   copilarie   madonna   familie  

All Tags

Famous Forum

 

Ikebana

 Q:   Intreaba despre Ikebana       
Exista foarte putini oameni care pot sa afirme ca nu le plac florile. Majoritatea covarsitoare a oamenilor au o adevarata pasiune pentru flori, pentru aceste minuni deosebit de frumoase ale naturii. De-a lungul timpului oamenii au gasit fel de fel de metode de a pastra langa ei florile, plantandu-le in ghivece sau asezandu-le in vaze.

In Japonia, ikebana este considerate o arta in adevaratul sens al cuvantului, asa cum sunt recunoscute ca arte sculptura si pictura. Iata care este rolul ikebanei si cateva din tehnicile si stilurile traditionale de aranjare a florilor. Pentru occidentalul grabit, ikebana n-ar fi altceva decat un fel alambicat de a aranja florile in glastra, cu 10 minute inainte de sosirea invitatilor. Ei bine, este mult mai mult decat atat!

Fiecare element folosit ar e un simbol aparte, astfel incat florile nu sunt alese aleatoriu, ci in functie de anotimp si de povestea ce le inconjoara. Spre exemplu, pinul simbolizeaza viata lunga, floarea de cais- varsta venerabila, irisul- forta masculinitatii, iar crinul- frumusetea si delicatetea feminine. Primavara sunt preferate florile de cires, piersic sau gutui, vara- florile de camp si ierburile decorative, toamna- arbustii cu flori viu colorate precum artarul, in timp ce iarna predomina bambusul, trandafirul si cameliile. Acest aranjament nu trebuie sa fie la fel cu aranjamentele din natura, din contra, trebuie sa corecteze natura.

Sunt redate 3 linii care simbolizeaza legatura dintre om si natura: cea mai inalta ramura reprezinta cerul, cea mijlocie- omul, iar cea ultima si cea mai scurta semnifica pamantul. Poti crea acest aranjament floral chiar tu si chiar la tine acasa. Pentru a te apuca de lucru, ai nevoie de un vas- inalt sau plat, in functie de ansamblul pe care-l doresti la final, foarfece, flori sau arbusti cu care vei lucra si de suportii pe care vei fixa ramurile (sfoara sau cateva bucati de sarma usor maleabila vor fi de ajuns).

In traditia japoneza apa se adauga la sfarsit si trebuie sa fie vara la o temperatura de 5-10 grade, iar iarna la o temperatura de 12-20 de grade. Pentru a face aranjamentul mai aratos, dupa fixarea ramurilor in vas, taie frunzele care raman sub nivelul apei. Atunci cand creezi in stilul ikebana, foloseste-ti la maximum imaginatia, contand mai putin daca rezultatul este asimetric. De fapt, asimetria este preferata, pentru a lasa privitorul sa ofere proprie interpretare.

Sursa Imagine - neibert.com


Tag-uri: japonia, floriCategorie: Diverse  - ( Diverse - Archiva)

Data Adaugarii: 04 December '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :