FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 423
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Generatii depasite… controverse

Tag-uri Populare


relatii   individ   social   interactiune   geografie   relief   natura   ape   minerale   timp   distractie   relaxare   vacanta   plimbare   dragoste   educatie   romania   soare   casa   muzeu   plante   literatura   pasiune   vise   copii   vedete   religie   eleganta   ghiveci   amabilitate   societate   pamant   evolutie   copilarie   madonna   familie  

All Tags

Famous Forum

 

Generatii depasite… controverse

 Q:   Intreaba despre Generatii depasite… controverse       
De la machiajul strident al unei generatii emo, pana la chipul bunicii ridat si obosit, regasit in poezii, in vise sau amintirile fiecaruia, de la bretonul ce acopera ochii, pana la fruntea bunicului asudata, atinsa de soare si imbatranita de vreme... e un singur pas, facut aievea de timp.

Omul, e o fiinta complexa, a carui geneza este dincolo de o nastere biologica, o dezvoltare a simturilor, dincolo de un planset sters, o mare de cuvinte frumoase, iar inainte de acestea, un ascultator chibzuit. El, isi are geneza in gand si in gandire, in cuvant si in cultura, in timpul ce vine si poarta deschisa catre amintire numita atat de rudimentar, prezent... prin asta, se dezvolta un om ce nici cand nu va fi depasit.

Exista insa generatii depasite… conteaza doar cine afirma asta. Sunt ac ele generatii ce au uitat sa pretuiasca, sa iubeasca, sa tainuie sentimentele, pentru a le da valoare, sa vorbeasca si sa scrie, sa traiasca prin fiecare clipa o viata, sa fie oameni fiecare secunda a vietii. Astfel, generatiile depasite nu au varsta a treia, ori a doua, ci chiar prima varsta.

Cat de "proaspata" / "noua" e o generatie nu denota din subiectele legate de sex, domeniu in care s-au avansat cel mai mult "cercetarile" , ci din cultura, din ratiunea care deosebeste omul de animal.

Alaturi de generatiile depasite, stau generatiile uitate, pe care majoritatea le cred depasite. Aici, zac soldatii, zac poetii, zac mamele tuturor eroilor ce au disparut in zecile de ani post revolutionare, bunicii si strabunicii. De ce merita ei sa fie considerati depasiti? Pentru varsta inaintata? Pentru ca nu asculta manele? Nici techno, nici nu stiu ce gen de muzica? Pentru ca nu vorbesc despre sexul oral si cat de important e, sau de placut? Se uita ca pentru a face un foc, ai nevoie de o scanteie... o biata scanteie depasita!

Generatii depasite - un subiect controversat, ambiguu, privit cu superficialitate, in care se incadreaza cu usurinta noua generatie emo (depasita de situatie), experimentata generatie a celor ce asculta manele si rareori, varstnicii ... paradoxal.

Intr-o lume plina de fiinte superficiale, putini sunt cei ce raman, profund superficiali...


Tag-uri: generartie, cultura, educatieCategorie: Diverse  - ( Diverse - Archiva)

Data Adaugarii: 13 July '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :