FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 668
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ganduri adolescentine…ciudate

Tag-uri Populare


filozofie   educatie   viata   dragoste   poezie   religie   timp   evolutie   istorie   fericire   suflet   sentiment   victorie   proverbe   egalitate   libertate   proprietete   rousseau   supunere   democratie   cuvinte   invataturi   minune   adolescenta   citate   atitudine   etape   lege   moral   destin   idealuri   echilibru   adolescent   antichitate   personalitati   frumusete  

All Tags

Famous Forum

 

Ganduri adolescentine…ciudate

 Q:   Intreaba despre Ganduri adolescentine…ciudate       
Niciunii dintre noi nu suntem buni in intregime, nici rai in intregime – cu totii suntem undeva la mijloc - dar vine un moment in viata fiecaruia cand trebuie sa facem un pas important, fie catre lumina, fie catre Intuneric…

Eu am incercat sa ma rog, dar acum mintea mea e plina de intuneric si disperare. Am incercat sa ma lupt cu intunericul, dar n-am facut-o prea bine. Viata mea a fost risipita degeaba…totul a fost in zadar!

Intr-o dimineata m-am trezit si m-am uitat in jur. Stateam intr-un pat, iar soarele stralucea pe fereastra si fluturi de noapte grei de polen dansau in manunchiul gros l razelor de soare, sclipind ca o mie de ingeri…

Dar pentru un moment n-am putut sa imi aduc aminte nimic. Nu stiam cine sunt, nu stiam unde ma aflu. Nu-mi aminteam nici macar cum ma cheama. Nu veam nici griji, nici treburi. Eram doar un graunte de constiinta.

Era de parca scapasem de povara vietii, ma eliberasem de tot ce facusem pana atunci. Eram nimeni si in acelas timp toata lumea. Si eram fericit si multumit!

Acum, simt ca ma fac tandari, nu mai sunt de acord cu mine insami, ma cert intruna, cedez intr-un sfarsit pe la cusaturi, imi pierd memoria care se scufunda nestiutoare si neajutorata in abisuri unde o ascunde intunericul; imi raman doar fragmente dispersate, care nu mai au nimic nou.

Cu toate astea, n-am voie insa sa ma lansez in judecati! Treaba mea e sa continui ceea ce am inceput, pana sa ajung in acest capa; sensul si nonsensul nu intra in sfera mea de evaluare. Nu pot, nu vreau, n-am voie, nu sunt in stare, n-am chef – groaznic, doar ca…ramane legerea si, stiu ce vreau sa aleg: vreau Speranta!

De ce? Simplu… in sinea mea a existat mereu o lupta corp la corp intre `acolo` si "aici", o confruntare perena intre ispita radacinilor si cea a drumului si a drumetiilor. In aceasta confruntare dintre cei dinauntru si cei din afara, m-a obişnuit sa ma simt concomitent in ambel tabere. Acum, am ajuns in tabara celor care prin preferinte, fibre si circumstante, pur si simplu nu apartin.

Tocmai aceasta apartenenta la care ma gandesc ca la o dezorientare este acum partea mea artistica…


Tag-uri: educatie, adolescentCategorie: Filozofie  - ( Filozofie - Archiva)

Data Adaugarii: 14 July '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :