FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,944
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Frustrarea si anxietatea cauzate de stres

Tag-uri Populare


relatii   cuplu   familie   societate   inteligenta   lider   psihic   individ   social   interactiune   stres   frumusete   sanatate   ingrijire   medic   comunicare   tratament   relatie   teama   limbaj   iubire   tinerete   bautura   sevraj   pastile   parteneri   gesturi   boala   placebo   batranete   acceptare   medicamente   efect   sentimente   oameni   dorinta  

All Tags

Famous Forum

 

Frustrarea si anxietatea cauzate de stres

 Q:   Intreaba despre Frustrarea si anxietatea cauzate de stres       
Frustrarea si anxietatea cauzate de stres Ce este stresul? De ce ne afectează pe noi toţi? Care sunt cauzele lui? Dar mai ales care sunt efectele lui? Din păcate, acest subiect este unul deja cunoscut de toată lumea, majoritatea dintre noi ştiind care sunt răspunsurile la întrebările de mai sus. Stresul este determinat de toţi factorii externi nocivi, el fiind o reacţie normală a organismului nostru. Ne afectează pe noi toţi deoarece cu toţii suntem angrenaţi în ritmul de viaţă tumultuos în care se învârte întreaga lume. Efectele stresului pot să fie deosebit de dăunătoare dacă nu se acţionează în nici un fel pentru a-l elimina sau măcar a-l reduce. Pe lângă aceste efecte, pot să apară şi unele patologice, care sunt cu adevă rat periculoase pentru starea noastră de sănătate.

Una dintre reacţiile psihologică provocate de stres este frustrarea. Această stare sufletească îl nemulţumeşte pe cel care suferă de stres. Foarte frecvent, cel stresat prezintă simptome de anxietate ca: apăsare, preocupări, tensiune şi teamă de viitor. Intr-un cuvânt, este natural ca cel care suferă de stres să fie totodată şi anxios. Frustrarea şi iritabilitatea sunt rezultatele incapacităţii unei persoane de a-şi rezolva problemele cu care se confruntă. Ea este determinată fie de faptul că cineva te împiedică să îţi realizezi un drept sau o dorinţă, fie de starea psihică ce rezultă din acest blocaj. Toate piedicile care se înalţă în faţa ta fie sunt unele care tu însuţi le creezi, fiind o persoană negativistă, pesimistă, neîncrezătoare, fie sunt piedici obiective, care nu ţin de persoana ta, fiind determinate de cauze obiective.

Mulţi specialişti au făcut legătura între frustrare şi agresivitate. Alţii au mers până acolo încât au spus că orice act agresiv se explică datorită unei frustrări. Chiar dacă este riscant să generalizăm în felul acesta, totuşi este sigur că frustrarea poate fi un factor declanşator de purtări agresive. Şi aceasta este una dintre problemele care pot declanşa stresul. Trebuie mereu urmat acest şir de cauze care determină un anumit comportament negativ şi eliminate una câte una. Agresivitatea poate dispărea în acest caz numai dacă frustrarea dispare. Iar ca frustrarea să dispară trebuie sa dispară stresul. Iar această dispariţie este destul de greu de provocat sau obţinut. Trebuie măcar să încercăm să eliminăm cât putem de mult toţi acei factori care ne fac viaţa grea şi urâtă, să ne concentrăm asupra lucrurilor cu adevărat importante în viaţă şi să devenim persoane echilibrate. Este foarte uşor să vorbim pe marginea acestui subiect şi să dăm soluţii. Probabil că foarte mulţi deja le şi cunosc. Însă ce este cel mai important, dar şi mai greu de realizat este punerea în practică a tuturor teoriilor şi soluţiilor.

In ţările cele mai dezvoltate din punct de vedere economic şi cultural, se observă o creştere a violenţei în familie, la fel ca şi în sfera socială şi în cadrul muncii. Ni se pare logic să gândim că într-o societate de abundenţă materială şi cu un nivel cultural şi educativ înalt ar trebui să existe un mai mare respect pentru ceilalţi, iar agresivitatea să fie neînsemnată. Totuşi, aceasta nu se întâmplă când apare stresul, cu formele lui variate. De fapt, atunci când stresul este intens, în general se manifestă intoleranţă, neînţelegere, cuvinte jignitoare şi chiar agresiune fizică.

Şi anxietatea reprezintă una din simptomele care te avertizează că nivelul tău de stres este îngrijorător de ridicat, reprezentând una dintre cele mai periculoase manifestări psihice ale stresului. Această stare este foarte asemănătoare cu o altă stare psihologică şi anume nevrotismul care poate să fie cauzat şi de tensiunea psihică, iritabilitate, lipsă de încredere în propria persoană, incapacitate sau rezerve în asumarea unui risc, tremur şi alte reacţii neurovegetative, diverse semne psihosomatice. Este normal să fim anxioşi în faţa unor situaţii incerte; însă anxietatea excesivă este o formă de nevroză care nu este benefică nici pentru persoana în cauză, nici pentru familia ei. Mai ales nu trebuie să uităm strânsa legătură care există între stres şi anxietate şi că mulţi oameni, care suferă de efectele devastatoare ale anxietăţii, îşi încep „obiceiurile" lor de a fi anxioşi în toiul unor situaţii stresante. Anxietatea mai poate apărea şi din cauza schimbărilor radicale ce au loc in viata noastră si evenimentelor care ne induc stări de nelinişte si stres, dar aceasta dereglare poate apărea si fără sa existe un anumit factor sau o relaţie cauza-efect.
Sursa Imaginii - ehow.com


Tag-uri: iritabilitate, nervozitate, stres, anxietate, frustrare



Categorie: Psihologie  - ( Psihologie - Archiva)

Data Adaugarii: 14 February '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :