FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 993
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Frigiderul cu compresor

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   depanare   raparatii   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   tinerete   ingrijire   sex   atractie   relatie   flirt   seductie   iubire   limbajul trupului   dragostea   sfat   echilibru   orgasm   placere   cucerire   talent   traditie   domina   strategii   cuie   gust   lamaie  

All Tags

Famous Forum

 

Frigiderul cu compresor

 Q:   Intreaba despre Frigiderul cu compresor       
Unul din cele mai folositoare aparate electrocasnice este frigiderul electric, aparat de strictă necesitate pentru conservarea şi menţinerea calităţii produselor alimentare.
Din punct de vedere constructiv se disting următoarele tipuri de frigidere :
Frigiderul cu absorbţie, dotat cu un agregat frigorific, care foloseşte energia termică de la un încălzitor electric pentru producerea frigului, iar ca agent frigorigen se foloseşte amoniacul.

Frigiderul cu compresor, dotat cu un agregat frigorific, care foloseşte energia mecanică a unui compresor antrenat de un motor electric, iar ca agent frigorigen se foloseşte freonul 12.


Frigiderul cu absorbţie este un aparat electrocasnic de o construcţie şi funcţionare simplă, fără piese în mişcare, fără să producă nici un fel de zgomot.
Obţinerea temperaturii scăzute in camera frigorifică a frigiderului se realizează prin intermediul unui circuit al vaporilor de amoniac şi al unui circuit al soluţiei de amoniac .

CIRCUITUL VAPORILOR DE AMONIAC începe de la „fierbator", în care se formează vaporii bogaţi de amoniac, cu o concentraţie de 80—90%, ca urmare a încălzirii soluţiei de amoniac cu o rezistentă electrică. De la fierbător, vaporii bogaţi în amoniac trec în „rectificator", din care o parte din vaporii de apă condensează şi revin în fierbător. De la rectificator, vaporii de amoniac trec în „deflegmator", de unde vaporii fini de apă se intorc, de asemenea, in fierbător. De la deflegmator, vaporii de amoniac purificaţi ajung în „condensator", în care se produce răcirea şi lichefierea vaporilor de amoniac. De la condensator, amoniacul sub formă lichidă se scurge în tubul sub formă de U, capătul liber intrand în „vaporizator".

După ce tubul s-a umplut şi picăturile de amoniac lichid au trecut în vaporizator, se produce fenomenul de laminare continuă prin difuziune. Ca urmare acestui proces de laminare, se produce o scădere a temperaturii vaporilor de amoniac, care ajung la sub — 10°C, absoarbe căldura din camera frigorifică, în care este amplasat vaporizatorul. De la vaporizator,'vaporii de amoniac împreună cu hidrogenul H2 ajung în „absorbitor" unde se află soluţia săracă în amoniac, soluţie care absoarbe intens cu degajare de căldură, vaporii de amoniac, lăsand liber hidrogenul, care se întoarce în vaporizator.
Cu acest proces de absorbire se incheie circuitul vaporilor de amoniac.

Circuitul soluţiei de amoniac cuprinde un circuit al soluţiei sărace în amoniac de la fierbător la absorbitor şi un circuit al soluţiei bogate in amoniac de la absorbitor la fierbător. înainte de a ajunge la absorbitor, soluţia săracă în amoniac trece printr-un schimbător de căldură, unde cedează o parte din căldura acumulată prin încălzire în fierbător.

De la absorbitor, soluţia de amoniac care are o concentraţie mai bogată, datorită vaporilor de amoniac proveniţi de la vaporizalor, trece prin acelaşi schimbător de căldură absorbind căldura cedată de soluţia săracă, după care ajunge la fierbător sub formă de soluţie bogată în amoniac şi preîncălzită. Cu aceasta se închide circuitul soluţiei de amoniac.

Construcţia frigiderului cu absorbţie. Frigiderul cu absorbţie are în componenţa lui următoarele părţi principale:
1) Dulapul, executat din tablă de oţel, vopsită la exterior în alb, care are pereţii laterali şi partea superioară izolaţi cu un material termoizolant ; în interiorul dulapului se cuprinde camera frigorifică în care sunt montate vaporizatorul, termostatul, instalaţia electrică, iar la partea inferioară microîntrerupătorul pentru lumină.
Agregatul frigorific, fixat prin şuruburi tn spatele dulapului, care cuprinde subansambluri le necesare realizării circuitului agentului frigorigen (fierbătorul cu rezistenţa electrică, rectificatorul, defleg-matorul şi schimbătoarele de căldură).

Uşa, executată cu pereţi dubli, faţa fiind din tablă vopsită tn alb, iar spatele din material plastic, de o formă care permite depozitarea unor alimente şi sticle cu băuturi; uşa este prevăzută cu inchizător care se prinde într-un zăvor reglabil montat pe dulap, iar pentru etanşarea uşei este prevăzută o garnitură de cauciuc.
Punerea in funcţiune a frigiderului cu absorbţie se face prin conectarea fişei cordonului de racordare la priza de curent, după care se reglează termostatul pentru răcirea alimentelor la temperatura dorită.

Caracteristicile tehnice :
-capacitatea camerei frigorifice 110 1;
-puterea absorbită de rezistenţa electrică 155 W ;
-consumul de energie electrică 1,84 kWh/zi

sursa imaginii http://www.kitchencontraptions.com


Tag-uri: casa, aparate, curent, reparatii, gospodarieCategorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 15 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :