FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,951
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole

Intrebari despre Franta Napoleoniana

- Cand a inceput constructia Catedralei Notre-Dame din Paris? by Gina

Tag-uri Populare


comentariu   poezie   referat   istorie   antichitate   personalitati   roman   mihai eminescu   opera   camil petrescu   caracterizare   lucian blaga   mihail sadoveanu   enigma otiliei   george calinescu   literatura   o scrisoare pierduta   nuvela   rezumat   marin preda   ion luca caragiale   tudor arghezi   ioan slavici   liviu rebreanu   balada   pamant   continent   ape   geografie   poet   morometii   omor   investigatie   personaj   crima   otrava  

All Tags

Famous Forum

 

Franta Napoleoniana

 Q:        
Franta Napoleoniana In urma loviturii de stat din (9 noiembrie 1799), Napoleon Bonaparte a instaurat Consulatul, un regim politic autoritar. Prin constituţie Napoleon devenea conducător al statului obţinând titlul de prim consul. Primul consul care concentra toate responsabilităţile de decizie si de conducere era asistat de alti doi consuli care, in fapt, aveau puteri mult diminuate. Seful statului putea numii si destitui guvernele, încheia pacea si declara război si iniţia proiecte de legi. In plan intern perioada consulatului a însemnat:

- eficientizarea administraţiei prin eliminarea corupţiei;
- diminuarea şomajului si salvarea mai multor întreprinderi franceze de la faliment datorita încurajării industriei prin vaste proiecte iniţiate de stat.
- introducerea codurilor de le gi. codul Civil, codul Penal, codul comercial;
- dezvoltarea învăţământului;
- recunoaşterea religiei creştine - catolice prin semnarea Concordatului cu Popa in 1801.
- Introducerea cenzurii si a controlului exclusiv al statului.

Pe plan extern, perioada Consulatului a însemnat continuarea războaielor iniţiate de revoluţie. In acest context, Franţa încheie o pace de compromis cu Anglia la Amiens.
In mai 1804 a fost proclamat Imperiul Francez, Napoleon fiind încoronat împărat la 2 Decembrie 1804. Perioada imperiului a fost una de neîncetatele războaie purtate de Franţa împotriva monarhiilor feudale si Angliei datorate:
- ambiţiilor si setei de glorie a lui Napoleon.
- voinţei monarhilor feudali de a distruge moştenirea revoluţiei.
- concurentei comerciale si coloniale a Franţei.

Daca in prima parte a istoriei imperiului francez armatele conduse de Napoleon au obţinut victorii răsunătoare la Austerlitz in 1805 împotriva Austriei, la Jena in 1806 împotriva Prusieni si la Friedland in 1807 împotriva Rusiei, in cea de-a doua parte acestea suferă eşecuri in campania din Rusia in 1812 si in bătălia naţiunilor de la Leipzig din 1813, Napoleon fiind obligat sa abdice in favoarea Bourbonilor. Acesta revine pentru o guvernare de o suta de zile insa este înfrânt decisiv la Waterloo in iunie 1815 fiind exilat pe Insula Sfânta Elena unde a murit in 1821.


Tag-uri: franta, revolutie, 1799, napoleon bonaparteCategorie: Referate  - ( Referate - Archiva)

Data Adaugarii: 04 December '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :