FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 489
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Factori care influenteaza sanatatea pielii

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Factori care influenteaza sanatatea pielii

 Q:   Intreaba despre Factori care influenteaza sanatatea pielii       
Factori care influenteaza sanatatea pielii In afară de diversele boli rare se repercutează şi asupra pielii, sănătatea ei poate fi zdruncinată şi din cauza anumitor factori externi a căror influenţă dăunătoare poate surveni mai devreme sau mai târziu.

Condiţiile de trai, apartamentele fără aer, soare, cu temperatură ridicată sau cu aerul foarte uscat, din cauza caloriferului, influenţează asupra funcţiei glandelor pielii, ducând în special la uscarea tenului.

De aceea se impune aerisirea perfectă a locuinţei, practicarea sportului sau plimbărilor pe jos, zilnic, timp de 30 de minute, aplicarea de creme care să compenseze lipsa grăsimii naturale.

Regimul alimentar are o influenţă deosebită asupra tenului. Dacă faţa prezintă tendinţa spre acnee sau este congestionată se impune suprimarea d in alimentaţie a mezelurilor, brânzeturilor fermentate, conservelor, sosuririlor, băuturilor alcoolice, murăturilor, viciatului şi în general suprimarea alimentelor greu digerabile; care fermentează uşor. In cazul tenului uscat, alimentaţia va fi bogată în grăsimi şi hidrocarbonate, deoarece măreşte secreţia glandelor sebacee. In general este bine ca regimul alimentar să fie cât mai variat şi în funcţie de sex, vârstă, modul de muncă etc.

Hainele strimte, corsetele creează tulburări circula-care produc 'Congestia obrazului, favorizând apariţia euperozei.

Obrazul trebuie protejat împotriva variaţiilor de temperatură, care influenţează nefavorabil în special tenul uscat lipsit de stratul protector de grăsime naturală.
Expunerea excesivă la soare duce la deshidratarea, asprirea şi vestejirea pielii, în cazul neprotejării ei cu creme antisolare, care să formeze un ecran împotriva razelor calorice.

Abuzul de medicamente sau folosirea lor fără prescrierea medicului este de asemenea dăunătoare. In special, hipnoticele se pare că au o acţiune nefavorabilă asupra ţesutului elastic din piele.

Odihna insuficientă influenţează de asemenea in mod nefavorabil asupra aspectului obrazului. De aceea vom respecta orele de somn, fiind indicat ca o dată pe săptămană să ne odihnim chiar 9-10 ore.

O îngrijire neraţională, abuzul de săpun, de loţiuni degresanlc, de loţiuni alcoolice concentrate, de apă prea fierbinte sau prea rece, de glicerina nediluată, de vaselină, fardul în exces, masajul nereglementar constituie factori care dăunează sănătăţii pielii.

Săpunul curăţă şi degresează pielea, îndepărtind de pe ea sebumul, impurităţile, praful, transpiraţia, pentru oare motiv este indicat în cazul tenului gras. Abuzul de săpun este însă contraindicat, deoarece înmoaie prea tare stratul cornos al pielii şi lasă urme de alcalii care imprimă pielii o reacţie alcalină, spre deosebire de reacţia normală care este acidă. Pentru acest motiv, persoanele care obişnuiesc să folosească săpunul vor loţiona obrazul după fiecare spălare cu puţină apă acidulată, în cazul tenului uscat, din cauza gradului de uscăciune a pielii, folosirea săpunului nu este recomandată. La fel, loţiunile degresante, loţiunile alcoolice, a căror concentraţie în alcool depăşeşte 50%, glicerina concen trată vor fi evitate eu desăvârşire în cazul tenului us cat, iar în cazul tenului gras, primele două se vor folosi numai cu avizul medicului. Glicerina concentrată nu va fi de asemenea aplicată nioi pe o piele grasă, deoarece fiind higroseopică deshidratează, irită şi chiar pigmentează pielea. Obiceiul de a folosi la spălatul zilnic apa fierbinte pe motiv că degresează bine nu este recomandabil, deoarece moleşeşte ţesuturile şi dilată porii, iar pielea devine flască. întrebuinţată zilnic, apa fierbinte duce şi la vasodilataţie, ceea ce are oa urmare o stază sanguină urmată de roşeaţa nasului şi a obrajilor. Apa rece provoacă o vasoconstricţie trecătoare, care duănează hrănirii pielii. De aceea vom folosi apa la temperatura camerei, iar din când în când vom spăla obrazul, alternativ, cu apă caldă şi apă rece, procedeu care acţionează favorabil asupra circulaţiei sângelui, asi-gurând o hrănire mai bună a pielii.
Se va evita folosirea vaselinei pure care nu este resorbită de piele, dar, în schimb, poate favoriza apariţia pigmentaţiei.

Masajul efectuat de persoane care nu posedă cunoştinţe speciale este foarte dăunător.

Folosirea fardului în exces, în special pe un ten uscat, duce la periclitarea sănătăţii pielii. De aceea vom evita aplicarea fardurilor pe o faţă neunsă cu creme grase şi în mod obligatoriu vom curăţa obrazul înainte de culoare.

In concluzie se impune o igienă riguroasă şi adecvată fiecărui ten în parte, evitându-se mijloacele sau preparatele amintite mai sus care contribuie la periclitarea sănătăţii pielii.


Tag-uri: sanatatea pielii, factori, aer, soare, temperatura, tenCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 08 July '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :