FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 335
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Externalizarea pietei locurilor de munca

Tag-uri Populare


relatii   individ   social   interactiune   geografie   relief   natura   ape   minerale   timp   distractie   relaxare   vacanta   plimbare   dragoste   educatie   romania   soare   casa   muzeu   plante   literatura   pasiune   vise   copii   vedete   religie   eleganta   ghiveci   amabilitate   societate   pamant   evolutie   copilarie   madonna   familie  

All Tags

Famous Forum

 

Externalizarea pietei locurilor de munca

 Q:   Intreaba despre Externalizarea pietei locurilor de munca       
Avantajele si dezavantajele externalizarii pietei locurilor de munca.

Astazi, lumea isi imparte locurile de munca asa cum procedeaza si cu bunurile. Cu cat mai multi lucratori invata engleza, cu atat aspira mai mult la slujbe bine platite, care inainte apartineau exclusiv americanilor. In fiecare zi, mii de locuri de munca de birou, bine platite si cadva considerate sigure sunt cedate in favoarea altor tari: relatii cu clientii, analize medicale, programarea computerelor, prelucrarea reclamatiilor, completarea formularelor, preluarea comenzilor si chiar contabilitatea, arhitectura si activitatile juridice. Intr-o tara foarte dezvoltata din punct de vedere economic, avand un rol decisiv pentru economia mondiala, aflam ca sectorul serviciilor se globalizeaza. Analistii financiari si econo mici au ajuns la concluzia ca din cele 13 milioane de posturi in domeniul serviciilor financiare din SUA si Europa, se prevede ca pana in 2010, 2 milioane sa fie externalizate in India, Malaysia si China.

Astazi lumea este cu adevarat un stat global, in care engleza este dialectul dominant. Din acest motiv, 250 de milioane de chinezi invata engleza, un numar aproape egal cu populatia SUA. Si cand acesti chinezi vorbitori de engleza vor intra pe piata muncii, vor avea cunostinte, computere, acces la internet, telefoane mobile si dorinta de a lucra pentru 1/10 din salariul corespunzator in SUA. Adaugati si zecile de milioane de persoane instruite, ambitioase, vorbitoare de engleza, din toata lumea, ceea ce face ca bancile, agentiile de brokeraj si firmele de avocatura sa aiba la dispozitie un ocean de lucratori inteligenti, motivati, din care pot sa pescuiasca pe cei cu venituri mici.

Ce ati face daca ati conduce o banca gigant? Ati plati un salariat cu 60 de de euro pe ora sau ati externaliza activitatea catre alti profesionisti din tari mult mai slab dezvoltate economic si ati plati 6 euro pe ora, beneficiind de aceleasi servicii? Asa se ajunge la o externalizare a tarilor foarte ridicate economic catre piata de munca a tarilor sarace? In zilele noastre, piata locurilor de munca din SUA si Europa de Vest se extinde catre Asia si Europa de Est.

Un exemplu concret este cel al bancilor americane care au economisit 8 miliarde de dolari in 4 ani de externalizare in India a centrlor de tranzactii de date.
sursa imaginii : freedigitaphotos.net


Tag-uri: loc de munca, externalizare, salariu, job, servicii, india, chinaCategorie: Diverse  - ( Diverse - Archiva)

Data Adaugarii: 23 November '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :