FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 2,125
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Explicatii despre utilizarea compresei

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Explicatii despre utilizarea compresei

 Q:   Intreaba despre Explicatii despre utilizarea compresei       
Explicatii despre utilizarea compresei Compresa este un bandaj aplicat in scopuri curative. Exista comprese uscate si umede (reci si termogene). Compresa uscata se face din cateva straturi de tifon sterilizat si vata, care se leaga peste partea lezata (in arsuri, plagi, contuzii) pentru a o feri de infectii si excitatii externe.

Compresa umeda:
a) rece:
o bucata de panza moale impaturita si inmuiata in apa rece se aplica pentru scurt timp pe partea bolnava

b) compresa termogena provoaca o dilatare durabila a vaselor sanguine, marind afluxul de sange spre piele si spre tesuturile mai profunde, ceea ce contribuie la resorbtia focarului de inflamatie, sau grabeste colectarea puroiului si are un efect analgezic (calmant al durerii) in dureri musculare.

Pentru compresa termogena se ia o bucata de panza impaturita de cateva ori sau un prosop, se uda cu apa la temperatura camerei si se stoarce bine. Panza umeda se aplica pe locul bolnav si se acopera cu o bucata de gutaperca sau hartie de pergament, care trebuie sa fie ceva mai mare decat panza.

Peste gutaperca se pune un strat gros de vata, molton sau ceva de lana pentru mentinerea caldurii care se produce sub compresa. Acest strat trebuie sa fie de asemenea mai mare decat cel precedent.

Deasupra se aplica o fasa in asa fel, incat compresa sa adere la corp, sa nu se deplaseze, dar sa nu il jeneze pe bolnav. Compresa termogena pe torace trebuie sa acopere si varfurile plamanilor, iar bandajarea se va face peste umeri, pentru a evita alunecarea ei in jos.

Compresa termogena se tine 10-12 ore. Dupa scoaterea ei, panza trebuie sa fie calda si umeda.


Tag-uri: compresa, bandaj, tifon



Categorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 02 April '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :