FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 535
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Eternul Chanel No 5

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   material   cusaturi   ac   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   tratament   femei   hidratare   sarcina   machiaj   piele   fata   ruj   creme   fat   cuplu   relatie   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Eternul Chanel No 5

 Q:   Intreaba despre Eternul Chanel No 5       
Este cel mai vandut parfum al tuturor timpurilor si in acelasi timp, primul parfum care a fost creat prin amestecarea mai multor esente, inainte de aparitia acestuia existand numai esente florale unice de iasomie, lacramioare, trandafir etc.

Fiind deja o revolutionara a lumei modei, Coco Chanel a decis sa mai uimeasca inca o data prin crearea unui parfum cum nu mai existase pana atunci. Momentul anilor’ 20 nu era tocmai unul prielnic, iar lumea parfumurilor nu era una in care se intra cu usurinta.

Parfumurile existente la acea vreme nu erau pe placul lui Coco Chanel, aceasta decizand sa creeze unul nou, artificial, realizat prin imbinarea mai multor esente. Parfumul trebuia sa scoata in evidenta si sa reflecte personalitatea atat de complicata a unei femei.

Aceasta chiar a af irmat „Am vrut sa ii dau femeii un parfum artificial, cu adevarat artificial, ca si o rochie, adica un manufacturat. Domeniul meu este moda de lux. N-am vrut lacramioare, ci o aroma complexa.” Voia ca totul sa fie diferit fata de parfumurile de atunci , de aceea chiar si numele si sticla au fost simple, fara artificii de creatie. Parfumul a luat numele mostrei preferate care se afla in recipientul cu numarul 5.

La fel ca si toate creatiile si inovatiile sale, parfumul a avut parte de un succes fulminant, creatoarea insasi implicandu-se in procesul de realizare, de definire si de promovare a esentei.

Chanel No 5 este opulent, inspira lux si eleganta cu un curaj care il diferentiaza in mod esential de toate celelalte. Ingredientele sale au ramas aceleasi chiar si in ziua de azi: ylang-ylang numai din Insulele Comore, iasomie si trandafiri de mai numai din zona Grasse, celebra pentru bogatia olfactiva a florilor sale. Acest tip de iasomie este cel mai scump din lume, pentru o sticluta de numai 2 uncii de extract fiind nevoie de 250 de grame de flori, adica aproximativ 3.000 de flori.

Insasi Coco Chanel a fost imaginea acestui parfum, apoi pe rand, Marilyn Monroe, Catherine Deneuve, Carole Bouquet si Nicole Kidman s-au transpus in imagini ale acestei capodopere.

Intrebata cu ce se imbraca inainte de culcare, Marilyn Monroe a afirmat: „doar cateva picaturi de Chanel No 5”.
Sursa Imaginii : ebay.com

Eternul Chanel No 5 Link-uri Externe :

Is there a 'culture of perfumes' in Romania? (English)


Tag-uri: esente florale, opulent, femeie, parfum, eleganta, coco chanelCategorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 13 November '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :