FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,091
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Emag si strategia ce a infrant orice competitie.

Tag-uri Populare


site   stiri   jocuri   online   magazin   sport   muzica   femei   divertisment   filme   ziar   frumusete   educatie   pariuri   politica   auto   portal   oferte   internet   gratis   monden   copii   vanzari   frizuri   coafuri   piata   pc   flash   companii   firma   video   electronice   preturi   moda   tv   evenimente  

All Tags

Famous Forum

 

Emag si strategia ce a infrant orice competitie.

 Q:   Intreaba despre Emag si strategia ce a infrant orice competitie.       
Emag si strategia ce a infrant orice competitie. Desi prezent pe piata romaneasca de doar 10 ani, Emag a reusit sa infranga orice competitie venita din partea unor companii cu o traditie mai indelungata si cu posibilitati financiare mai mari. De exemplu, Emag a reusit sa se impuna in fata unor lanturi de magazine precum DOMO, Flamingo, Altex si chiar si MediaGalaxy.

Initial, Emag nu era altceva decat un depozit in Bucuresti unde clientii puteau achizitiona la preturi ceva mai bune diverse produse electrice si electrocasnice. Principalele produse vandute de Emag in acea perioada erau computerele personale, laptopurile si monitoarele.

Cu o strategie de marketing exceptionala, Emag a inceput ca castige teren. In primul rand, reprezentantii Emag s-au asigurat ca pot oferi cele mai bune preturi la produsele puse in vanzare. Chiar si o reduce de cateva procente fata de marile lanturi de magazine din Romania a atras clienti. Urmatorul pas a fost livrarea produselor la domiciliu fara nici un cost suplimentar. Desigur, aceasta oferta era valabila doar in zona Bucurestiului insa a fost un pas important in dezvoltarea Emag.

Ofertele nu s-au oprit aici. Clientii au descoperit ca isi pot crea propriile configuratii si sisteme de calculatoare, direct de pe internet. In plus, puteau comanda sau rezerva componente ce nu se aflau in stocul Emag iar magazinul se angaja sa aduca acele componente, indiferent de numarul de comenzi existente. Profesionalismul de care dadeau dovada reprezentantii Emag a fost un mare atu. Nenumarati clienti s-au aratat placut surprinsi atunci cand s-au prezentat la sediul Emag cu propria configuratie (pentru un computer personal de exemplu) iar reprezentantul Emag le oferea un sistem mai performant la acelasi pret sau chiar la un pret mai bun.

Intregul profit s-a dus in noi investitii. Emag si-a largit gama de produse aducand aparate electrocasnice, console, jocuri, softuri, aparate de ingrijire personala, servere, componente de birou, retelistica si multe altele. Desigur, s-a marit si numarul de clienti. O varietate mai mare de produse atrage intotdeauna un numar mai mare de potentiali clienti.

Cel mai recent pas facut de Emag a fost dezvoltarea si crearea de depozite in mai multe orase importante. Astfel, Emag a reusit sa "acopere" intreaga tara. Livrarea gratuita a devenit posibila pentru orice client prin intermediul firmelor de curierat cu care Emag a semnat contracte.

Una peste alta, in vreme de criza cand vanzarile la produse electronice scad, Emag inregistreaza cresteri constante. Chiar si asa, ofertele nu inceteaza sa apara. In fiecare saptamana clientii sunt intampinati cu noi produse la preturi promotionale, cadouri si oferte speciale pentru produsele resigilate Emag.
Foarte importanta s-a dovedit a fi si strategia de acordare a garantiei.

Media de garantie oferita de Emag este de aproximativ 3-4 ani. De asemenea, daca un client nu este satisfacut de produsul primit (in cazul livrarilor) acesta il poate returna iar Emag ii va restitui intreaga suma platita fara discutii. La alegerea clientului, acesta poate primii un alt produs in locul celui deteriorat.

By FW Editor


Tag-uri: electronice, vanzari, siteCategorie: Internet  - ( Internet - Archiva)

Data Adaugarii: 19 August '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :