FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 281
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Efectele benefice ale uleiului obtinut din ficatul proaspat al pestelui Gadus Morrhua

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Efectele benefice ale uleiului obtinut din ficatul proaspat al pestelui Gadus Morrhua

 Q:   Intreaba despre Efectele benefice ale uleiului obtinut din ficatul proaspat al pestelui Gadus Morrhua       
Efectele benefice ale uleiului obtinut din ficatul proaspat al pestelui Gadus Morrhua Componentii principali ai acestui ulei sunt vitaminele A si D, precum si grasimi continand acizi grasi nesaturati si saturati. Untura de peste este un lichid limpede, galben-deschis cu miros de peste si gust caracteristic. Nu trebuie sa prezinte miros strain sau ranced, nici dupa usoara incalzire.

Spre deosebire de preparatele sintetice (solutii uleioase buvabile, drajeuri, fiole) unde vitaminele A si D sunt dozate cu precizie, concentratia acestor doua vitamine in untura de peste este variabila in limite foarte largi.

Se admite totusi ca untura de peste trebuie sa contina cel putin 600 u. i. vitamina A si cel putin 85 u. i. vitamina D la un gram. Untura de peste are un puternic efect antirahitic.

In tarile cu clima temperata, se administreaza copiilor, in raport cu indicatiile medicului, in timpul sezonului friguros. Copiii care iau acest produs se dezvolta bine si sunt mai rezistenti la imbolnavire.

Se pastreaza la rece si se administreaza, de obicei, cu masline, varza acra, o felioara de lamaie etc, pentru a i se corecta gustul.


Tag-uri: ulei, ficat, gadus morrhuaCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 16 April '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :