FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 981
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Echimozele, plagile, contuziile si hemoragiile ce se pot produce in sport

Tag-uri Populare


fotbal   efort   antrenament   muschi   antrenor   forta   performanta   manchester united   exercitii   organism   atacant   viteza   anglia   psihic   putere   medic   real madrid   intindere   articulatii   sanatate   pregatire   corp   premier league   mijlocas   accidente   masaj   exercitiu   odihna   respiratie   relaxare   fotbalist   precautie   fracturi   diversitate   alimentatie   medicamentatie  

All Tags

Famous Forum

 

Echimozele, plagile, contuziile si hemoragiile ce se pot produce in sport

 Q:   Intreaba despre Echimozele, plagile, contuziile si hemoragiile ce se pot produce in sport       
Echimozele, plagile, contuziile si hemoragiile ce se pot produce in sport Traumatismele pot surveni şi din cauza comportării incorecte a sportivilor (elevilor), duritate şi brutalitate nejustificate, încălcarea disciplinei, precum şi din cauza supraestimării posibilităţilor proprii, urmare a unei insuficiente munci educative cu aceştia. Răspunzători sunt sportivii, dar şi educatorii lor. Primii când nu respectă sfaturile şi indicaţiile profesorilor, arbitrilor, etc, ceilalţi pentru că nu acordă suficientă atenţie educaţiei de zi cu zi a sportivilor.

Frecvenţa regulată la antrenamente oferă sportivilor însuşirea mai repede şi mai corectă a tehnicii, permite formarea deprinderilor motrice precise, fiind unul dintre principiile de bază în prevenirea traumatismelor.


Antrenamentul fără asentimentul profesorului nu este permis, locul de antrenament nu poate fi părăsit, iar prezenţa antrenorului pe tot timpul lecţiei este obligatorie.

Conducătorii nu trebuie să aibă o atitudine indulgentă faţă de cei care se abat de la disciplină, iar antrenorul şi sportivul, deopotrivă, să reţină că educaţia se face nu numai la antrenamente şi concursuri, ci în fiecare zi, în toate locurile, fie ele şi publice.

Agresivitatea în sport trebuie înţeleasă ca o acţiune în forţă în cadrul regulilor sportive şi nu ca o acţiune cu intenţia de a răni un jucător, un sportiv.
Aceste cauze sunt strâns legate de calităţile şi defectele oamenilor, puşi în situaţia de a organiza, conduce şi supraveghea diferitele forme, de exerciţii fizice sau de a le practica. Important de ştiut este efectul pe care îl pot avea accidentele asupra performanţei sportivului, asupra sănătăţii şi potenţialităţii sale sportive.

Contuziile sunt leziuni ale părţilor moi ale corpului, cauzate de izbituri sau lovituri violente, care nu reuşesc să producă o discontinuitate a tegumentelor (piele, mucoase). După gravitatea lor, distingem patru grupe:

- superficiale, fără distrugeri mari de substanţă;

- mijlocii, cu rupturi de ţesuturi şi vase subtegumentare de mică importanţă;

- grave, cu distrugeri şi modificări ample de substanţă;

- profunde, foarte grave, cu zdrobiri intense de ţesuturi şi organe.

Echimozele sunt modificări superficiale, în limitele stratului epitelial. Ele apar în urma acţiunii unui corp bont, lovirii de un aparat de gimnastică, căderii, etc. Leziunea este asociată de o uşoară hemo şi limforagie şi uneori dureroase.

Zgârieturile (echimoze liniare) şi rosăturile apar la atleţi, fotbalişti, luptători, jucători de baschet, etc.

Plăgile sunt leziuni traumatice ale părţilor moi din organism: piele, mucoase, ţesuturi şi organe. Caracteristicile leziunii ce definesc plaga sunt pierderea continuităţii (depărtarea-deschiderea părţilor moi), hemoragia şi durerea.

Hemoragiile sunt ieşiri ale sângelui dintr-un vas sanguin şi se produce prin distrugerea totală sau parţială a acestuia. După felul vasului, hemoragiile pot fi: arteriale, venoase sau capilare.

Hemoragiile arteriale sunt periculoase, deoarece sângele este azvârlit cu forţă, în tâşnituri ritmate, de contracţiile inimii şi, în scurt timp, se pierde o mare cantitate de sânge. Rareori aceste hemoragii se opresc singure.

Hemoragiile venoase sunt mai puţin grave, ele se caracterizează prin culoarea roşu închis a sângelui, sărac în oxigen (sângele arterial este roşu deschis), care se scurge încet şi continuu din plăgi.
Hemoragiile capilare se caracterizează prin aceea că sângele se scurge în picături mici şi suprafaţa plăgii zemuieşte, oprirea producându-se spontan.

Hemoragia parenchimatoasă [internă] se întâlneşte în cazul plăgilor de la nivelul organelor interne, este de durată şi deosebit de periculoasă datorită prezenţei la acest nivel a numeroase vase: artere, vene capilare.

Epistaxisul (hemoragia nazală) se produce în urma unor leziuni locale, cu ruptura capilarelor sau a unei ramuri vasculare venoase ori arteriale, cauzate de traumatisme, hipertensiune arterială, căldură mare, cu ocazia forţărilor de strănut, tuse sau suflat nasul, în eforturi intense, maladii generale etc.

sursa imaginii - freeschoolclipart.com


Tag-uri: accidente, rani, antrenament



Categorie: Sport  - ( Sport - Archiva)

Data Adaugarii: 04 March '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :