FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 453
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Dragostea lui Carol Popp de Szathmari

Tag-uri Populare


relatii   individ   social   interactiune   geografie   relief   natura   ape   minerale   timp   distractie   relaxare   vacanta   plimbare   dragoste   educatie   romania   soare   casa   muzeu   plante   literatura   pasiune   vise   copii   vedete   religie   eleganta   ghiveci   amabilitate   societate   pamant   evolutie   copilarie   madonna   familie  

All Tags

Famous Forum

 

Dragostea lui Carol Popp de Szathmari

 Q:   Intreaba despre Dragostea lui Carol Popp de Szathmari       
Carol Popp de Szathmari s-a nascut pe 11 ianuarie 1812 la Cluj si a decedat pe 3 iulie 1887 la Bucuresti. Carol Popp de Szathmari a venit pe lume intr-o familie nobila originara din Satu Mare, pe atunci orasul numindu-se Satmar.

Deoarece originile in ceea ce priveste etnia sa nu au fost aflate, astazi inca se dezbate de catre marii istorici daca familia lui Carol Popp de Szathmari era de origine romana sau maghiara. In acele timpuri majoritatea tinerilor urmau calea Bisericii iar Carol Popp de Szathmari nu facea nici el exceptie, la fel ca si multi alti membri ai familiei sale. Astfel, el a fost inscris la Colegiul Reformat din Cluj insa a renuntat foarte repede la aceasta idee de viata monahala, deoar ece a intalnit o tanara de care s-a indragostit.

Fata era nimeni alta decat Maritica Vacarescu. Aceasta insa nu i-a impartasit sentimentele si s-a casatorit cu Costache Ghica. Dupa o perioada de casnicie cu Costache Ghica, s-a despartit si s-a casatorit cu Gheorghe Bibescu, spulberandu-i altfel toate sansele lui Carol Popp de Szathmari de a o cuceri.
In timpul in care artistul se afla la Colegiului Reformat de la Cluj, el a inceput sa dea dovada de talent artistic mai ales cu inclinatii spre poezie. Carol Popp de Szathmari a scris foarte multe poezii ce se pot gasi si astazi in nenumaratele caiete ce au ramas dupa moartea lui.

La varsta de doar 18 ani, Carol Popp de Szathmari a realizat prima sa opera artistica in domeniul picturii, opera ce a fost inspirata de chipul muzei sale si in acelasi timp al femeii sale iubite, Maritica Vacarescu, aceasta opera fiind intitulata „Un ideal care nu se atinge niciodata”.

Artistul a suferit in tacere si a incercat sa isi exprime dragostea fata de cea la care visa, prin arta. Prima opera a lui Carol Popp de Szathmari prezinta mari diferente in ceea ce privesc detaliile fata de primele sale incercari din timpul Colegiului Reformat.


Tag-uri: 1812, bucuresti, clujCategorie: Diverse  - ( Diverse - Archiva)

Data Adaugarii: 30 November '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :