FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 984
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Dezvoltarea copilului

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   ac   material   cusaturi   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   femei   tratament   hidratare   sarcina   machiaj   ruj   piele   creme   fat   fata   relatie   cuplu   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Dezvoltarea copilului

 Q:   Intreaba despre Dezvoltarea copilului       
Copilul se dezvoltă inegal. Ritmul de creştere este astfel:
- De la naştere la 1 an ritmul de creştere este maxim (prima copilărie).
- De la 1 an la 3 ani ritmul începe să mai scadă (a doua copilărie).
- De la 3 la 6 ani ritmul de creştere este şi mai lent (a treia copilărie).
De la 6 la 10 ani ritmul de creştere este mai încetinit (varsta şcolară mică).
Între 10—11 ani şi 13 — 15 ani este perioada şcolară mijlocie; creşterea este intensă (prepubertatea) caracterizată prin apariţia perilor pubiali si axilari, dezvoltarea glandelor mamare la fete, schimbarea vocii, a înălţimii şi greutăţii corpului.

De la 15 la 18 ani începe pubertatea (apare ciclul la fete, secreţia semi nală la băieţi).
S-a constatat că azi, datorită condiţiilor de trai, igienei, alimentaţiei si bunei îngrijiri într-un climat de dezvoltare a societăţii civilizate copii cresc şi se dezvoltă, fizic şi intelectual, mult mai repede ca în trecut şi anume cu 2—3 ani avans.
Astfel, ei sunt mai înalţi, mai voinici la trup. mai vioi şi inteligenţi.
Saltul de creştere variază de la copil la copil, după natura sa.

Cei ce sunt mai puţin dezvoltaţi fizic, nu vor fi supuşi la eforturi mari. Fetele, de asemenea, nu vor face acelaşi efort la 13 ani cum pot face băieţii, la aceeaşi varstă.
Şcolarii trebuie să fie supravegheaţi să aibă o poziţie corectă sprijinită Cu spatele de bancă, iar cand scriu, umerii să fie paraleli cu linia băncii sau a mesei de lucru.
Faptul că stau în bănci, atenţia pe care o au la cursuri, toată activitatea intelectuală, memoria, gandirea, auzul, vederea, solicită efort şi încordare, ii oboseşte.
Ritmul prea rapid al predării oboseşte, cel prea lent plictiseşte.
Efortul poziţiei din bancă oboseşte muşchii gatului, ai spatelui, ai mainilor. braţelor şi antebraţelor.

Elevul mai mic oboseşte după 5 — 7 minute de scris. Respiraţia se succede rapid, bătăile inimii se accelerează. De aceea ei se mişcă şi sunt agitaţi.
Capacitatea de muncă este mai mare ziua decat noaptea. între orele 13—15 capacitatea de muncă se micşorează şi, de aici, este momentul cel mai propice pentru odihnă.

Cand vine de la şcoală după ce a mancat copilul nu trebuie să fie obligat să facă lecţiile imediat, ci lăsat să se odihnească puţin, sau să se joace afara in aer cu ceilalţi copii.

Chiar şi zilele săptămanii nu sunt la fel, din punct de vedere al capacitatii de muncă. Luni este ziua cea mai puţin productivă, apoi capacitatea de lucru creşte în cursul săptămanii, ca să descrească la sfarşit. Tot aşa, în cursul trimestrelor, puterea de concentrare scade la sfarşitul lor.

In perioada de capacitate a organismului, trebuie mărit efortul de muncă şi in timpul scăderii capacităţii de muncă (de zi sau de noapte, saptamanal sau trimestrial, ori semestrial), se va trece la odihnă pentru recuperarea capacităţii do muncă si do asimilare.

Trebuie să se ştie că efortul prea mare la cei mici îi oboseşte foarte mult, deoarece perfecţionarea respiraţiei si a funcţiei cardio-respiratorii nu este prea dezvoltată, ci creşte o dată cu varsta.


Tag-uri: familie, copii, crestere



Categorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 27 July '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :