FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 408
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Despre termenul "perorai"

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Despre termenul "perorai"

 Q:   Intreaba despre Despre termenul "perorai"       
Despre termenul "perorai" Termenul "perorai" se refera la acea cale pentru administrarea cea mai curenta a multor medicamente sub forma de solutii, pulberi (ca atare sau continute in casete), sau comprimate, pilule, drajeuri. Este avantajoasa, intrucat medicamentele preparate in scopul luarii pe gura nu sunt nocive, iar bolnavul isi poate lua singur medicatia la orele stabilite.

Este dezavantajoasa pentru bolnavii grav, in stare de inconstienta, care nu pot inghiti, si in cazul in care trebuie administrate unele medicamente ce sunt distruse de catre aciditatea gastrica. Uneori, medicamentele sunt iritante slabe ale mucoasei digestive si de aceea se administreaza in timpul mesei. Alteori, daca au gust si miros urat, se prepara in solutii la care se adauga asa-numitele corective (siropuri simple sau apa de trandaf iri, sirop de coji de portocale, care imbunatatesc conditiile de administrare).

Ajunse in stomac, unele medicamente sunt resorbite aici, trecand in sangele circulant (alcoolul, unii alcaloizi), sau isi manifesta actiunea locala (pansamente gastrice, alcaline). Altele se resorb sau actioneaza la nivelul intestinului subtire si, pentru a nu fi modificate sau neutralizate de sucul gastric, sunt protejate de capsule de gelatina sau keratina, care nu se desfac decat in intestin .

In general, calea de administrare a medicamentelor pe gura ofera o actiune mai tardiva a medicamentelor, ele trebuind sa treaca prin bariera celulei hepatice, care, in parte, le modifica proprietatile. De aceea, atunci cand este necesara o actiune foarte rapida a medicamentului, ca in cazul crizei de angina de piept, medicamentul (nitroglicerina), sub forma de picaturi sau tablete mici, se administreaza pe cale sublinguala (perlingual), trecand rapid in sange si de aici, la organul bolnav (inima in exemplul nostru).


Tag-uri: perorai, gura, medicamenteCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 23 April '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :