FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 3,215
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Despre supozitor

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Despre supozitor

 Q:   Intreaba despre Despre supozitor       
Despre supozitor Supozitorul este forma solida (cilindro-conica sau de torpila) de administrare intrarectala a medicamentelor. La capat sunt retezate drept, aceasta fiind partea cu care se introduc in rect, deoarece strangerea sfincterului anal pe capatul ascutit ii permite acestuia sa avanseze si sa fie retinut dincolo de sfincter.

Aceasta actiune a sfincterului anal face ca, mai ales la copii, supozitorul sa fie aruncat afara, atunci cand, in mod gresit, incercam sa-l introducem cu partea ascutita inainte.

Supozitoarele difera ca marime, in functie de administrarea lor la copii sau la adulti, si sunt prezentate in cutii de carton, fiecare supozitor fiind invelit in hartie pergamentata (de exemplu: antigermin), sau in staniol (poleiala), ca de exemplu supozitoarele cu glicerina pentru copii.

In compozitia supozitoarelor intra substante medicamentoase active si un excipient. Substantele active administrate intrarectal cu ajutorul supozitoarelor pot urmari un efect local, lent, antiinflamator, dezinfectant.

Uneori este necesar ca medicamentele sa fie administrate pe cale rectala, ele fiind iritante prin alta cale de administrare (pentru stomac, de exemplu), precum si in cazurile in care starea grava a bolnavului nu o permite.

In acest caz, medicamentele fiind absorbite in sange au un efect general sau la distanta de locul administrarii. Astfel se administreaza sub forma de supozitoare unele spasmolitice si mai ales hipnotice (opiaceele).

Excipientele folosite in prepararea supozitoarelor sunt de obicei untul de cacao, gelatina cu glicerina si emulsii de ulei in apa sau apa in ulei. Ele trebuie sa dea un anumit grad de consistenta preparatului, sa nu fie iritante in general, sa se topeasca lent la temperatura corpului, sa nu intre in reactie cu medicamentele incluse si sa nu fie descompuse de flora microbiana bogata din rect.

Supozitoarele se pastreaza la loc racoros, ferit de umezeala, in ambalajul original.


Tag-uri: supozitor, medicamente, rectCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 30 April '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :