FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 495
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Despre spondiloza

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Despre spondiloza

 Q:   Intreaba despre Despre spondiloza       
Despre spondiloza Spondiloza este o artroza a coloanei vertebrale. Dupa locul in care se situeaza leziunile in coloana, spondiloza poate fi cervicala (regiunea cefii), dorsala (regiunea spatelui) si lombara . Spondiloza ca si alte manifestari ale reumatismului degenerativ, apare mai frecvent dupa varsta de 40 de ani.

Semnele principale ale bolii sunt durerea si limitarea miscarilor. Caracteristic pentru durerea in aceasta boala reumatica, este faptul ca ea apare la primele miscari, se sterge progresiv in cursul activitatii si dispare ,in general, la repaus.

Este important de semnalat ca, desi localizata pe o portiune a coloanei, aceasta durere poate iradia la distanta, determinand senzatie de intepatura in maini, dureri in piept care se pot confunda cu angina pectorala, dureri in centura, catalogate d rept nevralgii intercostale, semne de sciatica.

Modificarile atmosferice (frig, umezeala, timp noros) intensifica aceste dureri tot asa dupa cum diversele infectii (amigdaliene, dentare, de prostata) pot „incalzi" o spondiloza cronica sau latenta. Diagnosticul spondilozei nu se poate pune fara un examen radiografic, care arata diverse modificari: crestaturi de forma unor ciocuri de papagal si ingustarea spatiului intervertebral care traduce uzura discului dintre vertebre.

Se mai recomanda o alimentatie care sa preintampine obezitatea, evitarea statului in picioare prelungit, corectarea tulburarilor statice (picior plat) si a pozitiilor incorecte in munca.

Tratamentul curativ consta in repaus la pat atunci cand durerile din regiunea coloanei vertebrale sunt puternice. Printre medicamentele recomandate citam: aspirina, piramidonul, infiltratiile locale cu xilina si hidrocortizon.

In formele severe se recomanda raze Rontgen. Gimnastica medicala asociata cu masajul regiunii respective activeaza circulatia si creste forta musculara locala, intarziind astfel procesul de uzura discala.

Se va avea in vedere ca aceste miscari de gimnastica sa aiba un caracter progresiv si sa nu provoace dureri. Cura balneara recomandata in spondiloza, are in vedere apele care contin iod, sulf sau sunt radioactive. Acestea se gasesc la Govora, Bazna, Herculane, Pucioasa, Victoria, Techirghiol, Amara.


Tag-uri: spondiloza, artroza, coloana vertebralaCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 28 April '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :