FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 436
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Despre seroterapie

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Despre seroterapie

 Q:   Intreaba despre Despre seroterapie       
Despre seroterapie Seroterapia consta intr-un tratament cu ser sanguin de om sau animal, bogat in anticorpi sau antitoxine, in scopul vindecarii unei boli infectioase. El realizeaza astfel o imunizare pasiva a bolnavului, la care producerea de anticorpi proprii pentru invingerea infectiei se face cu intarziere sau este deficitara, cat si o neutralizare a toxinelor eliberate de microbi, in cazul seroterapiei cu ser antitoxic.

Seroterapia cu anticorpi, in cursul bolii, da rezultate ceva mai slabe decat daca se efectueaza inainte de aparitia ei (seroprofilaxie).

Un exemplu de seroterapie antimicrobiana ar fi serul antimeningococic administrat intr-o meningita cauzata de meningococ, asociat bineinteles si cu celelalte mijloace terapeutice.

Un exemplu de seroterapie antitoxica ar fi seroterapia antitetanica in caz de tetanos, pentru neutralizarea toxinei din sange, asociata de asemenea cu un tratament complex.

Seroterapia se executa in mod obisnuit prin injectii intramusculare sau intravenos. Serurile de om (omologe) sunt bine tolerate, dar pentru serurile de cal (heterologice) trebuie testata sensibilitatea bolnavului in prealabil, pentru a evita accidentele alergice.


Tag-uri: seroterapie, ser, om, animalCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 28 April '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :