FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,353
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole

Intrebari despre Despre retentia de urina

- Sufar de vezica neurologica ,infectie urinara si retentie cronic by nistor_sofia@ahoo.com

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Despre retentia de urina

 Q:        
Despre retentia de urina Retentia de urina reprezinta imposibilitatea de a urina cu toate ca vezica urinara este plina. Poate fi acuta, cand apare brusc, fara a fi precedata, de tulburari de mictiune, sau cronica, cand se instaleaza lent, fiind precedata de tulburari de mictiune (mictiuni frecvente si greutate in mictiune), care sau agravat treptat.

Poate fi completa, cand bolnavul nu mai elimina nici o picatura de urina, si incompleta, cand la eforturi mari elimina cateva picaturi. Uneori, chiar fara eforturi, inconstient bolnavul pierde picaturi de urina. Cauza cea mai frecventa este obstacolul subvezical (adenom de prostata, cancer de prostata, stricturi uretrale, calcul uretral).

Alte cauze:
scleroza de col vezical, tumoare vezicala in apropierea colului vezical, tumori din vecinatatea colului (tumori retrovezicale, fibrom uterin), boli ale maduvei spinarii (mielite, tabes).

Uneori apare dupa diferite operatii (hemoroizi, fibrom).

Bolnavul are senzatia de a urina, simte vezica plina, are dureri in hipogastru (partea din abdomen situata deasupra pubisului) dar nu poate elimina nimic, sau cu eforturi mari si dureroase elimina cateva picaturi de urina.

In hipogastru, se palpeaza vezica plina, care este dureroasa la presiune.

Retentia trebuie deosebita de anurie, in care bolnavul nu urineaza pentru ca rinichii nu produc urina si deci vezica este goala, iar bolnavul nu are senzatii de urinare.

Retentia completa de urina este grava pentru ca daca nu se asigura drenajul vezicii, bolnavul va face uremie si moare prin insuficienta renala.

Primul tratament este medical: se suprima ingerarea de lichide si se prescrie o baie calda de sezut si supozitoare cu papaverina.

Daca nu urineaza, bolnavul va fi transportat la prima unitate sanitara pentru evacuarea vezicii prin sondaj sau, daca acest lucru nu este posibil, prin punctie vezicala.

Apoi va fi trimis intr-un serviciu de urologie, pentru stabilirea cauzei retentiei si aplicarea tratamentului cauzal.


Tag-uri: retentie de urina, vezica urinara, mictiuneCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 24 April '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :