FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 268
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Despre rapararea usilor si ferestrelor

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   depanare   raparatii   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   tinerete   ingrijire   sex   atractie   relatie   flirt   seductie   iubire   limbajul trupului   dragostea   sfat   echilibru   orgasm   placere   cucerire   talent   traditie   domina   strategii   cuie   gust   lamaie  

All Tags

Famous Forum

 

Despre rapararea usilor si ferestrelor

 Q:   Intreaba despre Despre rapararea usilor si ferestrelor       
La o locuinţă, elementele executate din lemn care se referă la uşi, ferestre, obloane, lambriuri etc. şi care îndeplinesc roluri funcţionale bine determinate, poartă denumirea generică de elemente de fîmplărie pentru construcţii. In afara rolului funcţional, aceste elemente mai au şi un rol estetic, în care scop, la realizarea acestor elemente se folosesc materiale corespunzătoare gradului de confort şi importanţei pe care o au în exploatare.

UŞILE sunt alcătuite dintr-o parte fixă, denumită tocul uşii şi o parte mobilă, denumită foaia de uşă, aceasta din urmă putand fi din lemn masiv (din scanduri şi dulapi), cu tăblii, simplu sau dublu placate, din plăci celulare, din panel etc.
închiderea şi deschiderea uşii se face cu ajutorul balamalei, care e ste formată din două părţi, denumite aripi una fiind prevăzută cu un ax de pivotare, montată pe tocul sau pervazul tocului uşii, iar cealaltă care este montată pe cantul foii uşii şi pivotează în jurul axului .
Usa funcţionează pe două sau trei balamale, toate montate pe aceeaşi direcţie şi în acelaşi sens, existand posibilitatea ca prin ridicarea uşii, una din aripi să fie scoasă din ax şi uşa să fie demontată complet.

FERESTRELE, sunt alcătuite dintr-o parte fixă, formată din tocul şi rama tocului uşii şi dintr-o parte mobilă, în una sau două canaturi, formate din cercevele, lăcrimare, pe care sunt montate geamurile.
închiderea şi deschiderea ferestrei se face cu ajutorul unor balamale, iar blocarea ei cu ajutorul cremonului.

OBLOANELE, elemente executate din lemn, sunt prevăzute cu tăblii sau jaluzele, care se montează la uşi şi ferestre, ele putand fi pivotante sau rulante, acestea din urmă fiind manevrate cu ajutorul unor chingi.
în timpul folosirii lor, la aceste elemente de tamplărie se pot ivi o serie de defecte, ca urmare a stabilirii fixării balamalei, a deformării lemnului datorită variaţiilor de temperatură şi a unei umidităţi excesive, a defectării broaştelor şi a cremoanelor etc., toate acestea avand în final scoaterea din funcţiune a uşilor şi ferestrelor.

sursa imaginii http://www.ec4locksmith.co.uk


Tag-uri: casa, aparate, curent, reparatii, gospodarie, lemnCategorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 16 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :