FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 331
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Despre pleurezie

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Despre pleurezie

 Q:   Intreaba despre Despre pleurezie       
Despre pleurezie Pleurezia este o inflamatie a pleurei insotita sau nu de un revarsat (exsudat) lichidian. Cand este uscata (pleuria), se manifesta printr-un junghi toracic, tuse seaca, transpiratii, lipsa poftei de mancare si o stare subfebrila.

Ea este de cele mai multe ori expresia unei tuberculoze, alteori a unei pneumonii sau septicemii si, cateodata a unei usoare inflamatii pleurale care se poate vindeca de la sine.

Pleurezia obisnuita cu lichid (pleurezie serofibrinoasa) este de regula de natura tuberculoasa, manifestandu-se cu semne ca de pleurita; la examenul clinic, insa, confirmat si de radiologie, se constata prezenta lichidului in cavitatea pleurala.

Punctia exploratoare stabileste natura lichidului. Tratamentul pleureziei obisnuite este acelasi ca si pentru tuberculoza, adica prin tuberculostatice, la care se adauga tonice generale si vitamine.

Uneori, toracenteza evacueaza un lichid purulent in care se determina prezenta diversilor germeni.
Vindecarea acestor pleurezii purulente se poate obtine cu antibioticele corespunzatoare germenului identificat si cu ajutorul drenajului chirurgical.


Tag-uri: pleurezie, inflamatie, exsudatCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 23 April '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :