FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,056
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole

Intrebari despre Despre paduche

- in cat timp se formeaza paduchii de cap? by oana

Tag-uri Populare


relatii   individ   social   interactiune   geografie   relief   natura   ape   minerale   timp   distractie   relaxare   vacanta   plimbare   dragoste   educatie   romania   soare   casa   muzeu   plante   literatura   pasiune   vise   copii   vedete   religie   eleganta   ghiveci   amabilitate   societate   pamant   evolutie   copilarie   madonna   familie  

All Tags

Famous Forum

 

Despre paduche

 Q:        
Paduchele este o insecta - parazit, minuscula (1 - 5 mm).

Se hraneste cu sangele omului sau al mamiferelor, pe care il sug de 2-3 ori pe zi.

Omul este parazitat de 3 specii:

paduchele de cap (traieste pe firele de par), paduchele de corp, mai mare decat cel de cap (traieste numai pe rufe) si paduchele pubian (lat).

Paduchii de corp si de cap transmit agentii patogeni ai tifosului exantematic si ai febrei recurente. Metoda fundamentala in prevenirea pediculozei este pastrarea igienei personale.

Pentru indepartarea paduchilor de cap se recomanda pieptanarea cu pieptenele des. Substantele chimice intrebuintate cu bune rezultate sunt: a) sapunul DDT 5%; b) solutie de petrol-saponat 10% (la aplicarea lor se recomanda protectia ochilor).

Se mai poate presara pe parul capu lui, piretru sau pulbere DDT si se leaga strans cu o basma timp de 8- 10 ore. Apoi capul se spala cu apa calda si se piaptana cu pieptenele des. Aceste procedee trebuie repetate dupa 1 - 2 zile. Pentru nimicirea paduchilor de corp, lenjeria de pat si imbracamintea trebuie sa fie presarate pe toate fetele cu DDT sau cu piretru si lasate astfel 2 ore.

Pentru a distruge lindinele, care ar supravietui, obiectele de mai sus se calca cu fierul bine incins. Spre a feri rufele de paduchi, lenjeria curata se inmoaie in emulsie apoasa de DDT (1%), peste 30 de minute se stoarce si se intinde la aer liber pentru uscare.

Daca se impune nimicirea paduchilor din incaperi, podelile si obiectele lemnoase trebuie sa fie stropite cu solutie 10% petrol lampant sau cu o emulsie apoasa (1-2%) DDT. Peste 2 ore, pardoseala se spala cu apa si sapun.


Tag-uri: paduche, parazit, sangeCategorie: Diverse  - ( Diverse - Archiva)

Data Adaugarii: 22 April '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :