FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,202
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Despre otita

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Despre otita

 Q:   Intreaba despre Despre otita       
Despre otita Otita este un proces inflamator localizat la urechea externa sau la urechea medie. Distingem:

a) otita externa, care se poate prezenta fie sub forma unei inflamatii a tegumentului conductului auditiv extern (otita externa difuza), fie sub forma unei eczeme acute sau cronice.

Una dintre cele mai neplacute si frecvente afectiuni ale acestui segment al urechii este furunculul conductului auditiv extern. Acesta este provocat prin infectarea foliculului pilosebaceu din pielea conductului, de obicei prin ranire, datorita proastei deprinderi de a se scarpina in ureche cu diverse obiecte murdare.

Se manifesta cu dureri puternice si adesea cu senzatie de asurzire. Tratamentul consta in introducerea de mese cu alcool sau antibiotice in conduct, la nevoie incizie, aplicare de raze Rontgen sau ultrascurte;

b) otita medie este o inflamatie acuta sau cronica a urechii medii (casa timpanului). Inflamatia poate fi supurativa (otita medie supurata) sau nesupurativa (otita medie catarala, catarul ototubar). Otita medie supurata acuta sau abcesul casei timpanului este provocata de patrunderea unor microbi sau virusuri in casuta timpanului, de obicei prin trompa Eustachio.

Deci, rinitele, faringitele, sinuzitele, vegetatiile, pot provoca otita. In unele boli infectocontagioase, microbii pot fi adusi prin circulatia sanguina. Prin conductul auditiv extern, otita medie poate lua nastere numai daca timpanul este perforat.

Otita medie incepe cu durere (otalgie), cu senzatie de svacnituri, scaderea auzului, febra, frisoane, stare generala proasta. Dupa 1 - 3 zile, timpanul se perforeaza si se scurge puroiul. O data cu aceasta, durerea scade sau dispare.

In cazurile cu evolutie buna, scurgerea inceteaza dupa 10-14 zile, auzul revine la normal, iar perforatia timpanului, daca nu a fost prea mare, se cicatrizeaza. Daca microbii sunt virulenti sau daca s-a neglijat tratamentul pot aparea complicatii: meningite, encefalite, abcese cerebrale, labirintite sau cronicizarea otitei.

Exista forme de otita medie cu simptome si evolutii aparte in functie de boala infectioasa care a determinat-o (otita scarlatinoasa, difterica, gripala, tuberculoasa). La sugari, otita este destul de frecventa si grava prin complicatiile pe care le poate da. Sugarul cu otita este agitat, tipa, plange, isi freaca capul de perna, nu are pofta de supt, face febra, are scaune diareice, varsa, scade repede in greutate.

Sugarul prezinta deci o stare grava a intregului organism care poate masca otita. Tratamentul otitei medii acute supurate este in functie de faza in care se gaseste boala. Inainte de aparitia scurgerii purulente se face un tratament local cu glicerina fenicata, aplicatii de caldura uscata si obligatoriu dezinfectia nasului, iar ca tratament general, antibiotice si calmante ale durerii.

Dupa aparitia scurgerii puroiului, se aplica acelasi tratament general, dar in ureche nu se mai introduc medicamente, ci se fac bai auriculare cu apa oxigenata, dupa care se usuca cu vata sterila. Otita medie trebuie urmarita indeaproape de medicul specialist pentru conducerea tratamentului si pentru a face la nevoie paracenteza (punctia timpanului). Este o interventie care nu lasa urme, timpanul cicatrizandu-se ulterior.

Daca dupa vindecarea otitei, auzul nu revine la normal, se fac insuflatii tubare constand in introducerea aerului sub presiune prin nas, care trece prin trompa Eustachio, cu scopul de a distruge aderentele care se constituie in trompa si urechea medie.

Otita medie supurata cronica consta in persistenta supuratiei auriculare dupa trecerea fazei acute, intretinuta de existenta vegetatiilor adenoide, sinuzitelor cronice etc. sau de existenta unor carii osoase in urechea medie sau mastoida.

Exista doua forme: mezotimpanita sau otoreea tubara, forma mai usoara, dar care poate duce la scaderea auzului, si epitimpanita, forma cu leziuni mai profunde, grava prin complicatiile pe care le poate da. De obicei, singurele manifestari ale bolii sunt scurgerea de puroi, adesea rau mirositor si uneori amestecat cu sange, si scaderea progresiva a auzului.

Cand apar febra, cefalee, ameteli, inseamna ca a aparut o complicatie (aceleasi ca la otita acuta). Tratamentul otitelor medii supurate cronice trebuie inceput cu cel medicamentos local, concomitent cu rezolvarea infectiilor care intretin supuratia (vegetatii, sinuzite, amigdalite cronice etc).

Dupa curatirea urechii de secretii se introduc diferite substante cu scopul de a micsora secretia si de a-i modifica mirosul, pulberi de antibiotice, in sedinte repetate mai mult timp. Tratamentul chirurgical se face in cazurile cu complicatii, in colesteatom si atunci cand tratamentul medicamentos local nu a dat rezultat.

Operatia se numeste evidare petromastoidiana, care poate fi partiala sau totala.


Tag-uri: otita, inflamatie, urecheCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 22 April '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :