FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 2,314
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Despre micoze

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Despre micoze

 Q:   Intreaba despre Despre micoze       
Micozele sunt imbolnaviri ale pielii si parului la om si animale (pisici, caini, cai, vitei), datorita unor specii de ciuperci parazite purtand numele general de dermatofiti. Micozele pot fi impartite in patru grupe mari:

a) Pilomicozele, in care sunt cuprinse tricofitia, microsporia si favusul

b) Epidermomicozele, cuprinzand grupul epidermofitiilor

c) Keratomicozele, unde se descriu doua forme aparand exclusiv pe pielea lipsita de par: eritrasma si pitiriazisul versicolor

d) Micozele profunde, unde sunt incluse actinomicoza si sporotricoza.

Pilomicozele se localizeaza mai ales pe pielea capului la copii (numai favusul poate da leziuni si la adulti). Ele se caracterizeaza prin placi de dimensiuni variabile, acoperite cu mici cojite albe, in care parul este rupt.

in favus se mai vad mici depozite de spori, rotunde, de culoare galbena, denumite godeuri. Pe de alta parte, in aceasta boala, leziunile au un miros carcteristic de urina de soarece. Dupa vindecare, la tricofitie si microsporie, parul creste normal; in caz de favus, insa, raman cicatrice lipsite de par.

Dermatofitul care le-a produs poate fi pus in evidenta cu usurinta, in scuame, cat si in firele de par invecinate. O forma mai speciala de pilomicoza este Kerion Celsi, aparand ca o placa rotunda, presarata ca un burete cu mici orificii prin care se scurge puroi.

Pilomicozele mai pot da leziuni si pe pielea lipsita de par, sub forma unor placi rosiatice, acoperite cu scuame albe, avand la periferie un chenar de vezicule.

Ele pot cuprinde, de asemenea, unghiile, dand perionixisuri si onicomicoze caracterizate printr-o umflare rosiatica a pielii din jurul unghiei si faramitarea lamei ungheale.

Epidermomicozele, datorite epidermofitonilor, se localizeaza in special la anghine sau la degetele si talpile picioarelor, unde provoaca pete rosii, cu vezicule caracteristice la margine.

Din cauza conditiilor locale, intre degetele de la picioare se produc maceratii si eroziuni, insotite de dureri si greutate la mers. Eritrasma formeaza placi rosii-brune net delimitate, cu usoara descuamare in special la subsuori sau anghine.

Micozele profunde sunt rare. Ele se caracterizeaza prin noduli profunzi, care se sparg, formand fistule prin care se scurge un puroi amestecat cu graunte compuse din sporii ciupercilor. Dermatamicozele sunt boli contagioase, ele transmitandu-se cu usurinta de la animal la om sau de la om la om, mai ales la copii.

Profilaxia lor este o problema importanta si prevede controlul copiilor din scoli, camine etc. Copiii gasiti bolnavi vor fi izolati pana la vindecare. Ei nu vor avea voie sa frecventeze frizeriile, baile. Ceilalti copii vor fi supravegheati si tratati la aparitia primului semn de boala.

In fiecare caz se va cauta si izvorul de imbolnavire, care poate fi reprezentat uneori de animalele din jurul casei. Tratamentul dermatomicozelor se face fie prin indepartarea perilor de pe cap cu ajutorul razelor X, urmata de badijonari cu alcool iodat, fie cu griseofulvina, medicament administrat pe cale bucala si care are o actiune specifica in aceste imbolnaviri.

Dupa vindecare se va face o dezinfectie riguroasa, iar sepcile, caciulile folosite pana atunci vor fi de preferinta arse.


Tag-uri: micoze, piele, par



Categorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 18 April '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :