FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 357
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Despre Marian Vanghelie

Tag-uri Populare


cariera   actrita   istorie   antichitate   televiziune   model   muzica   personalitati   cantareata   viata   hollywood   relatie   celebritate   copilarie   filme   actor   moda   familie   teatru   vedeta   pasiune   evolutie   artist   succes   cantaret   bucuresti   artista   fotbalist   new york   prezentatoare   playboy   arta   talent   prezentator   designer   sport  

All Tags

Famous Forum

 

Despre Marian Vanghelie

 Q:   Intreaba despre Despre Marian Vanghelie       
Marian Vanghelie este un cunoscut politician, afacerist, poreclit de presa “Primarul care este”. A copilarit in Ferentari, provine dintr-o familie normala, saraca.

In copilarie a fost pasionat de fotbal, a jucat la Metalul si ar fi vrut sa intre si la Steaua, dar in acea perioada aveau acces la club doar cei cu pile. In 1982 a inceput cursurile la Grupul Scolar Industrial “Alexandru Sagia”, actualul liceu teoretic “Lucian Blaga” din cartierul Pantelimon. Nu a fost un elev silitor, avand note foarte mici. Clasa a Xa a continuat-o dupa 1 an de pauza, iar la aproape 40 de ani, in 1997 s-a inscris la Liceul “Dimitrie Bolintineanu” in clasa XI-a, cursuri pe care le termina odata cu castigarea Prima riei Sectorului 5.

Dupa ce a reusit sa dea Bac-ul s-a inscris la doua facultati particulare, de Drept si Stiinte Economice dar la ultima renunta din lipsa de timp. In politica a intrat in 1992 in Conventia Solidaritatii Sociale, partid care a devenit ulterior in Partidul Solidaritatii Sociale, din care facea parte Miron Mitrea, iar Vanghelie era cunoscut ca purtatorul de servieta al acestuia. In 1995 datorita fuziunii a ajuns in PDSR.

Intre 1993-1996 a fost vicepresedinte al departamentului de organizare al partidului, iar din 1996 a devenit presedintele Organizatiei PSD al sectorului 5. In 2000 a fost ales primar al sectorului 5, functia pe care a castigat-o si patru ani mai tarziu din primul tur. Datorita problemelor de imagine din cauza dosarelor penale in care a fost implicat, s-a autosuspendat din PSD si a candidat independent, castigand detasat, dar a revenit apoi in partid.

In 2008 a castigat din nou functia de primar al aceluiasi sector. Inainte de a se implica in politica si-a construit o mica avere, cu ajutorul unor afaceri, astfel ca in 1990 a inceput cu un numar de chioscuri, ajungand apoi sa aiba 12 magazine gen consignatie, a vandut materii prime. In perioada Ceausescu a lucrat cu depozitele din perioada coorporatiei. Incet incet si-a facut diverse afaceri care au fost profitabile, reusind ca numerosi politicieni sa imbine afacerile cu politica.

Marian Vanghelie este unul dintre cei mai cunoscuti politicieni romani, intrand in atentia publicului datorita greselilor gramaticale pe care le face. S-a facut remarcat si datorita realizarilor din plan profesional de cand detine functia de primar al sectorului 5. A avut o ascensiune rapida in politica, devenind unul dintre cei mai importanti politicieni, care au reusit sa realizeze ceva pentru populatie.

Marian Vanghelie a cucerit publicul cu atitudinea sa, cu realizarile din plan profesional, si in ciuda greselilor sale gramaticale, pentru care si-a castigat porecla “primarul care este”, este foarte apreciat de populatie, deoarece a incercat in functiile pe care le-a detinut sa faca ce e mai bine pentru popor. A demonstrat ca este unul dintre politicienii care sunt preocupati de ce au nevoie oamenii, ajutand atat cat a putut.


Tag-uri: politician, afacerist, primarCategorie: Celebritati  - ( Celebritati - Archiva)

Data Adaugarii: 06 December '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :