FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 384
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Despre Calvin Klein

Tag-uri Populare


cariera   actrita   istorie   antichitate   televiziune   model   muzica   personalitati   cantareata   viata   hollywood   relatie   celebritate   copilarie   filme   actor   moda   familie   teatru   vedeta   pasiune   evolutie   artist   succes   cantaret   bucuresti   artista   fotbalist   new york   prezentatoare   playboy   arta   talent   prezentator   designer   sport  

All Tags

Famous Forum

 

Despre Calvin Klein

 Q:   Intreaba despre Despre Calvin Klein       
Calvin Richard Klein s-a născut la data de 19 noiembrie 1942, în New York Bronx. Interesat de moda inca din copilarie, tanarul Calvin Klein a învăţat singur cum să schiţeze şi sa coase, şi si-a luat abilitatile sale de designer in momentul in care acesta a ajuns pe bancile liceului New York High School of Art and Design.

Calvin Klein si-a continuat apoi studiile la Fashion Institute of Technology (si-a castigat locul atat pentru studiile din liceu cat şi pentru studiile universitare), înainte de a deveni un antreprenor in moda. În 1968, Klein şi prietenul din copilarie Barry Schwartz a lansat o linie de îmbrăcăminte pentru bărbaţi şi mantouri pentru femei. Cu talentul lui Klein in proiectar e şi priceperea lui Schwartz in afaceri, Calvin Klein Limited a fost pe cale să intre in industria modei.

După ce Calvin Klein si Schwartz s-au întâlnit cu un cumpărător de la Bonwit Teller, care a dorit o comanda impresionanta, lumea modei a inceput sa ii recunoasca talentul din spatele liniilor simple, dar moderne in acelasi timp.

Cu un nume care era foarte aproape sa ajunga în cercurile de moda, Klein s-a ambitionat si a creat propria linie de imbracaminte sport pentru femei, datorită cererilor si a incurajarilor venite din partea directorilor magazinelor de moda. Prin anii 1970, linia de sport a lui Calvin Klein s-a extins si include îmbrăcăminte pentru femei, şi o linie de accesorii elegante.

De la design clasic, cu forme ascutite si in tonuri neutre, Calvin Klein a revolutionat industria modei cu un stil de bază, minimalist, care semana foarte mult cu cel a lui Ralph Lauren, cu care acesta adevenit un om de baza in lumea modei. Dar in perioada anilor 1970-1980 Calvin Klein a introdus un concept cu totul nou: blugi facuti de designer la un preţ accesibil. Tanarul model Brooke Shields, s-a imbracat in Calvin Klein Jeans, si a făcut cunoscut lumii că "nimic nu stătea în calea ei şi in calea blugilor ei Calvin." Şi femei din întreaga lume s-au dovedit a fi de acord cu tanara Brooke.

Şi abilităţile revoluţionare ale lui Klein nu s-au oprit aici si in 1982, Klein a introdus lenjeria de corp Calvin Klein, care a transformat percepţia bărbaţilor pentru lenjerie, acestia considerand ca este un element de modă. Lenjeria de corp nu mai era doar un produs practic, mai degrabă una care sugera o doza de sexualitate, şi una care le arata barbatilor ca si ei ar putea arata ca modelele masculine care au prezentat lenjeria Calvin Klein, Antonio Sabato Jr. şi Mark Wahlberg.

Calvin Klein s-a mutat apoi la un alt sector, parfumuri. Acesta a venit cu parfumuri populare, cum ar fi Obsession, Eternity, Escape, Ck One si Contradiction inca de la sfârşitul anilor 1970. Klein a fost, de asemenea, primul care a eliberat o linie de parfumuri unisex, CK One, subliniind rolul său ca un pionier. Cu publicitate sugestiva legata de sex si de mirosuri, Klein a folosit puterea publicitatii pentru a face din linia lui de parfum (care include 9 parfumuri) un succes fenomenal si un brand veşnic.

Nu doar un vizonar in moda, Klein a devenit, de asemenea, cunoscut ca un geniu de marketing, care a schimbat conceptul de publicitate prin promovarea continua a produselor sale. Campaniile sale controversate de publicitate au început la sfârşitul anilor '80 cu reclame in care aparea Brooke Shields, pana la frumoasa Kate Moss care defila in lenjerie în anii '90. Klein a devenit notoriu pentru nuditate, sexualitate flagranta, şi utilizarea modelor minore în reclamele sale, dar spre surprinderea tuturor, acest lucru nu i-a diminuat succesul.

Datorită poziţionării sale ca un adept al modei moderne, practice si minimaliste, imperiul lui Calvin Klein cuprinde toate stilurile de viaţă, cu colectii Calvin Klein pentru femei, bărbaţi şi CK Calvin Klein Jeans pentru bărbaţi, femei şi copii, precum şi o linie de cosmetice si infrumusetare, dar sa nu uitam de parfumurile sale care au ajuns cunoscute in toata lumea.

Klein a primit numeroase premii pentru activitatea sa şi contribuţia sa in istoria modei: a castigat Premiul Coty în anii 1973, 1974 şi 1975 (făcându-l cel mai tanar designer care a castigat toate aceste premii), şi a fost premiat de catre Council of Fashion Designers of America Award pentru proiectiile sale atat pentru femei cat si pentru barbati în 1982, 1983 şi 1986 (el a ajuns in istorie fiind primul designer care a primit toate aceste premii în acelaşi an). El a mai primit premiu Council of Fashion Designers of America Award inca o data in 1993, atât pentru femei cât şi bărbaţi, dar si premiul pentru cel mai bun designer din America in 1993.

Un membru al mai multor comitete, cum ar fi Council of Fashion Designers of America, Calvin Klein este designerul preferat al mai multor celebritati precum Julia Roberts, Gwyneth Paltrow si Helen Hunt, şi a influenţat alti designeri, cum ar fi Miuccia Prada si Donna Karan.

Cunoscut sub numele de " Calvin the Conqueror" si ca unul din 25 Most Influential People in America, Calvin Klein are o fiică pe nume Marcy, cu fosta sotie, Kelly Klein. În timp ce el a fost căsătorit, zilele lui de burlac si le petrecea la faimosul Studio 54, ceea ce trezeste unele suspiciuni, la fel si sexualitaea lui.

Faimos pentru creatiile sale minimaliste, moderne, urbane, pentru publicitate provocatoare, şi ideile vizionare, Klein a devenit o icoana a secolului XX si va ramane vesnic in istoria modei.


Tag-uri: new york, moda, imbracaminte, parfumuriCategorie: Celebritati  - ( Celebritati - Archiva)

Data Adaugarii: 29 September '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :