FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,087
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Derularea unei sarcini normale

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   ac   material   cusaturi   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   femei   tratament   hidratare   sarcina   machiaj   ruj   piele   creme   fat   fata   relatie   cuplu   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Derularea unei sarcini normale

 Q:   Intreaba despre Derularea unei sarcini normale       
Deşi o stare absolut normală, sarcina poate să determine în organismul femeii tulburări care pot fi evitate prin respectarea riguroasă a anumitor reguli de igienă.

In primul rând, medicul este cel care trebuie să confirme prezenţa sau absenţa sarcinii.

Apoi, femeia trebuie să afle dacă starea sănătăţii îi permite să păstreze sarcina sau nu. în sfârşit, consultaţiile periodice, în primele luni de sarcină se fac lunar, iar în ultimele luni de sarcină, de două ori pe lună, astfel ca până la naştere femeia gravidă să fie examinată de 10 —12 ori.

Medicul urmăreşte felul cum este tolerată sarcina, prevenind şi tratând toate eventualele manifestări anorma le. în cadrul acestor consultaţii se examinează în mod amănunţit inima femeii, care în timpul sarcinii şi la naştere va trebui să facă faţă unor eforturi sporite, apoi plămânii, rinichii şi ficatul mai ales la femeile care au avut cândva, în trecut, vreo afecţiune a acestor organe. în plus, se execută unele analize de laborator, printre care de la început, analiza Wasser-mann. în timpul sarcinii, această analiză poate da rezultate eronate: de aceea, este necesară repetarea acesteia.

Numărătoarea globulelor roşii şi albe şi dozarea cantităţii de hemoglobina se execută şi ele periodic, deoarece în cursul sarcinii, pot să survină anemii care, dacă nu sunt corectate la timp, pot afecta serios sănătatea mamei.

Grupa sangvină şi Rh dacă nu sunt cunoscute dinainte, trebuie cercetate neapărat la femeia gravidă. Examenul de urină se face periodic, la început mai rar, iar în ultimele luni de sarcină, la două săptămâni. în urină se cercetează mai ales apariţia albuminei. Urmele nedozabile nu au semnificaţie patologică, deoarece provin adesea din secreţiile vaginale. Când cantitatea de albumină creşte, este semn că se poate instala o complicaţie serioasă a sarcinii.

Examenul secreţiilor vaginale are drept scop depistarea infecţiilor cu tricomonas sau gonococ. Depistarea gonococului, microbul blenoragiei, are foarte mare importanţă, deoarece în timpul naşterii, copilul se poate infecta la ochi, îmbolnăvindu-se de oftalmie gonococică, care, dacă nu este tratată, duce la orbire.

Tensiunea arterială se măsoară cu ocazia fiecărei examinări. În mod normal se înregistrează o creştere moderată a tensiunii în cursul ultimelor luni de sarcină, care nu are semnificaţie patologică.

Cântărirea gravidei în fiecare lună este de asemenea obligatorie în mod normal, până la sfârşitul sarcinii femeia trebuie să crească în greutate în medie cu 10 kg. Creşterile mai mari în greutate indică o reţinere de apă, care trebuie corectată prin regim alimentar şi tratament medicamentos.

În afară de aceste examinări şi analize, scopul principal al consultaţiilor prenatale este urmărirea felului cum evoluează sarcina. Prin palparea uterului gravid, medicul poate constata dacă sarcina se dezvoltă normal. în ultima lună de sarcină se stabileşte cu precizie poziţia fătului în uter.

De asemenea, se examinează bazinul gravidei, deoarece dimensiunile şi forma lui, ca şi poziţia fătului sunt hotărâtoare pentru desfăşurarea naşterii. Examinarea gravidei cu ultrasunete, aşa numita metodă ecografică, introdusă în ultimii ani în medicină, constituie un mijloc deosebit de folositor pentru precizarea dezvoltării fătului, a prezenţei şi poziţiei lui în cavitatea uterină şi a locului unde este situată placenta. Uneori se poate stabili şi sexul fătului.

Gravida trebuie să adopte un regim alimentar cât se poate de sănătos, bogat în vitamine şi în minerale. Pentru procurarea vitaminei A, ea trebuie să consume ficat, gălbenuş de ou, spanac, morcov, pătlăgele roşii etc. Lipsa aceste vitamine poate produce o agravare a vărsăturilor în prima perioadă a sarcinii.

Vitamina D se găseşte în lapte, unt, gălbenuş de ou, smântână şi ficat, dar organismul îşi poate provoca şi singur această vitamină prin expunerea la razele solare în intervalul obligatoriu. Lipsa din organism a acestei vitamine poate produce tulburări în formarea scheletului fetal şi decalcifierea scheletului mamei.

Sursa Imaginii - freeschoolclipart.com


Tag-uri: fat, graviditate, trompe



Categorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 20 February '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :