FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 455
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Depresia

Tag-uri Populare


relatii   cuplu   familie   societate   inteligenta   lider   psihic   social   interactiune   individ   stres   frumusete   sanatate   ingrijire   medic   comunicare   tratament   relatie   teama   limbaj   iubire   tinerete   bautura   sevraj   batranete   boala   placebo   acceptare   efect   gesturi   parteneri   medicamente   pastile   sentimente   oameni   dorinta  

All Tags

Famous Forum

 

Depresia

 Q:   Intreaba despre Depresia       
Depresia Depresia este una dintre problemele psihice cele mai frecvente cu care se întâlnesc medicii psihiatri. Ea reprezintă o tulburare a stării afective, caracterizându-se prin apariţia unei trăiri de tristeţe sau de pierdere a speranţei pentru o perioada îndelungată de timp. Deşi depresia nu este totdeauna generată de factori de stres, totuşi, în multe cazuri, stresul joacă un rol hotărâtor. Depresia, fără îndoială, este una dintre cele mai mari probleme ale societăţii actuale. Această problemă necesită o atenţie deosebită. Depresia este unul dintre riscurile finale ale stresului. Oricine poate experimenta un simplu episod de tristeţe, de supărare sau decât o trăire temporara de scădere a energiei. Depresie reprezintă mult mai mult decât atât. Ea poate avea un impact semnificativ asupra bucuriei de a-ti trai viata, asupra capacităţii de munca, asupra stării generale de sănătate si asupra persoanelor apropiate.

Depresia se manifestă în diferite forme, aceste forme variind de la persoană la persoană. Ea este adeseori rezultatul stresului care a depăşit nivelul de suportabilitate. Pentru a evita depresia, trebuie să învăţăm cum să controlăm stresul. Atunci când stresul a trecut dincolo de faza de alarmă şi s-a menţinut la un nivel constant mai mult timp în faza de rezistenţă, intrând apoi în cea a istovirii, prăpastia care urmează este depresia. Simţământul neputinţei de a depăşi muntele de stres îl duce pe cel afectat la o situaţie depresivă. De aceea este foarte important să acţionăm contra stresului înainte să se ajungă la această situaţie limită.

Depresia este o stare psihologică ce trebuie luată în serios, netrebuind tratată cu superficialitate. Este neapărată nevoie ca persoanele depresive să urmeze un tratament oferit de un medic specialist după consultul prealabil. Din păcate, societatea zilelor noastre se confruntă cu un număr alarmant de persoane care suferă de depresie, persoanele respective putând ajunge la incapacitatea de a comunica, la incapacitatea de a efectua activităţile de rutină si chiar la suicid. Mai mult, acestea refuză să se supună vreunui tratament sau măcar unei consilieri psihologice, preferând să se închidă şi să nu comunice cu nimeni, aceste acţiuni nefăcând altceva decât să adâncească starea de depresie.
Sursa Imaginii - unplanned-pregnancy.adoptionblogs.com


Tag-uri: stres, stres, depresie, probleme psihiceCategorie: Psihologie  - ( Psihologie - Archiva)

Data Adaugarii: 15 February '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :