FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 426
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole

Intrebari despre Delicioasa inghetata

- De când există îngheţata? by Natalia

Tag-uri Populare


relatii   individ   social   interactiune   geografie   relief   natura   ape   minerale   timp   distractie   relaxare   vacanta   plimbare   dragoste   educatie   romania   soare   casa   muzeu   plante   literatura   pasiune   vise   copii   vedete   religie   eleganta   ghiveci   amabilitate   societate   pamant   evolutie   copilarie   madonna   familie  

All Tags

Famous Forum

 

Delicioasa inghetata

 Q:        
Inghetata reprizinta unul dintre cele mai indragite deserturi din lume. Fie ca e vorba de inghetata de ciocolata, de vanilie sau cea de fructe, nu exista persoana careia sa nu ii placa acest delicios desert care are si un continut foarte scazut de calorii. Asa ca mai ales femeile care sunt foarte preocupate de silueta lor pot sa manance linistite inghetata, fara a avea grija kilogramelor. Trebuie doar sa se fereasca de ciocolata sau alte topping-uri cu care inghetata poate fi asezonata.

Inghetata a fost prefarata si de foarte multe personaje care au scris istoria lumii. Intre doua campanii de cucerire, Alexandru cel Mare se delecta cu un amestec de zapada, gheata, miere si nectar. In timpul domniei sale, Nero (54-86 d.H) trimitea sclavii pe varfurile de munte, in cautarea zapezii in car e erau amestecate apoi fructe si sucuri. Un mileniu mai tarziu, Marco Polo se intorcea din Orientul Indepartat cu o reteta despre care se spune ca ar fi semanat mult cu inghetata.

Englezii par sa fi descoperit inghetata in acelasi timp cu italienii, daca nu chiar mai devreeme. In secolul XVII, “Crema inghetata ” era desertul favorit al Regelui Charles I, iar Caterina de Medici, in jurul anului 1660, savura inghetata cu mult inainte ca produsul sa fie accesibil maselor. In Americi, inghetata era mentionata prima data in 1700, intr-o scrisoare trimisa guvernatorului de Matyland de un invitat la un banchet. George Washington era un mare amator al desertului inghetat, pentru care ar fi platit, in vara anului 1790, mai mult de 200 de dolari, o suma exorbitanta la cea vreme.

La inceputul secolului XIX, inghetata se producea deja industrial. In a doua deflagratie mondiala, armata Americana facea eforturi considerabile pentru ca soldatilor sa nu le lipseasca inghetata, mergand pana la a deschide o fabrica plutitoare cu baza in Pacificul de Vest. Dupa ce a trecut prin faza industriala, fiind nelipsita din meniurile fast-food-urilor din intreaga lume, inghetata devine astazi delicatesa.

Italienii sunt recunoscuti ca experti in fabricarea sortimentelor apreciate de clientii gelateriilor, dar americanii raman in continuare mari consumatori. Daca industria a evoluat si sute de retete noi au fost create, gusturile in materie de inghetata au ramas aceleasi in ultimele sute de ani: cele mai apreciate sortimente de inghetata raman cele de vanilie, ciocolata si capsune. Unele studii chiar au demonstrat ca inghetata este un excelent antidepresiv, mai ales cea de vanilie. Asa ca inghetata poate sa fie nu numai un excelent desert, dar si un bun medicament.

Sursa Imaginii - mylilypads.com


Tag-uri: alexandru cel mare, neroCategorie: Diverse  - ( Diverse - Archiva)

Data Adaugarii: 22 November '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :