FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 673
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Defectele tevilor de instalatii tehnico-sanitare si remedierea lor

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   depanare   raparatii   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   tinerete   ingrijire   sex   atractie   relatie   flirt   seductie   iubire   limbajul trupului   dragostea   sfat   echilibru   orgasm   placere   cucerire   talent   traditie   domina   strategii   cuie   gust   lamaie  

All Tags

Famous Forum

 

Defectele tevilor de instalatii tehnico-sanitare si remedierea lor

 Q:   Intreaba despre Defectele tevilor de instalatii tehnico-sanitare si remedierea lor       
Intr-o gospodărie individuală sau într-un apartament din bloc sunt instalate o serie de ţevi :
-Pentru alimentarea cu apă.
-Pentru scurgerea apei uzate.
-Pentru încălzire.
-Pentru gaze naturale, existand posibilitatea, ca în orice moment, la una din ele să apară o fisură, o crăpătură sau alt defect care să provoace pagube şi neplăceri.
In această situaţie este necesar să se ia măsuri imediate pentru localizarea şi remedierea defectului, fie prin forţele proprii ale depanatorului, fie prin intervenţia unui lucrător de specialitate.

Pană atunci, oricare ar fi situaţia, la apariţia defectului, ca de exemplu, apariţia unei scurgeri de apă la o ţeava a instalaţiei, prima măsură care trebuie să fie luată, este întreruperea circuitului apei, prin înch iderea robinetului de trecere cu ventil şi amplasarea unui recipient la locul scurgerii, pentru colectarea apei.
Pentru a putea trece la remedierea defectului, trebuie să se determine exact locul unde s-a produs fisura, respectiv crăpătura, deoarece, adeseori, scurgerea apei se manifestă la o anumită depărtare faţă de locul unde s-a produs defectul, datorită prelingerii apei de-a lungul ţevii.

De asemenea, trebuie să se verifice dacă scurgerea nu este provocată de o deteriorare a îmbinării ţevilor, de o necorespunzătoare sudură sau lipire a ţevilor de oţel zincate, respectiv din plumb, sau datorită îngheţării apei în conductă.
In consecinţă, se va urmări cu multă atenţie parcursul apei scurse, pană se va ajunge la originea defectului şi în funcţie de locul unde s-a produs defectul, în funcţie de cauza care a provocat-o şi în funcţie de natura materialului din care este executată ţeava de instalaţie, se va stabili tehnologia de execuţie a remedierii defectului.

Dintre metodele curente folosite la remedierea acestor defecte se menţionează următoarele :
-Localizarea scurgerii cu ajutorul unor materiale izolatoare sau cu ajutorul unei răşini epoxidice.
-Astuparea scurgerilor prin lipirea cu aliaj de lipit şi înlocuirea porţiunii degradate cu un nou segment de ţeava.

In aceste situaţii, în mod detaliat se procedează astfel:

1) Localizarea scurgerii de apă cu materiale izolatoare. Localizarea scurgerilor de apă se face în mod obişnuit cu ajutorul materialelor izolatoare, din care se menţionează, banda izolatoare şi manşonul de cauciuc, fixat pe ţeava cu un colier fix sau reglabil .
Banda izolatoare este cel mai mult folosită în cazuri de urgenţă, pentru astuparea fisurilor şi localizarea temporară a scurgerii de apă de la o ţeava de alimentare sau de evacuare.

înainte de aplicarea benzii izolatoare, în zona unde s-a produs fisurarea, ţeava se curăţă bine de vopsea, de rugină şi alte impurităţi, cu ajutorul periei de sarmă şi în caz de nevoie, cu ajutorul unui decapant, după care se şterge bine cu o carpă umedă şi apoi uscată.

După această pregătire, se trece la înfăşurarea benzii izolatoare pe ţeava, începand de la o distanţă de 5—6 cm înainte de marginea fisurii şi terminand la o distanţă de 5—6 cm după fisură, pentru ca porţiunea acoperită cu banda izolatoare să fie mai mare ca lungimea fisurii de pe ţeava .
După o primă înfăşurare pe ţeava se poate trece la o a doua înfăşurare a benzii izolatoare în sens invers, pentru mărirea siguranţei de localizare a scurgerii. Se recomandă, de asemenea, ca la această operaţie să se folosească o bandă nouă izolatoare, de fabricaţie recentă, pentru a se realiza o bună lipire a acesteia pe ţeava de instalaţie.

sursa imaginii channel4.com


Tag-uri: gospodarie, casa, depanare, raparatii, sculeCategorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 08 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :