FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 231
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cura externa cu ape minerale

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Cura externa cu ape minerale

 Q:   Intreaba despre Cura externa cu ape minerale       
Cura externa cu ape minerale Prin cura externă cu ape minerale se înţelege folosirea în scop terapeutic a apelor din staţiune sub formă de băi în vane sau bazine, la care se asociază diverse proceduri terapeutice indicate de medicul curant.
Baia cu apă minerală acţionează asupra organismului prin factorii mecanici, termici şi chimici.

Dacă apa minerală este folosită în bazine, mişcarea corpului în apă reprezintă ea însăşi un factor terapeutic, cu rol eficient în cadrul tratamentului complex.
în cursul băii, apa minerală exercită o diminuare apreciabilă a greutăţii corpului, cu atît mai evidentă cu cît concentraţia apei minerale este m^i mare. în aceste condiţii, mişcările în articulaţii devin mai uşoare, mai puţin dureroase, iar grupele musculare hipotrofice pot acţio na cu mai multă uşurinţă asupra segmentelor corpului.

Presiunea hidrostatică a apei din baie exercită asupra părţilor moi ale corpului o apăsare, care se manifestă îndeosebi asupra circulaţiei venoase din membre sau asupra circulaţiei sanguine abdominale şi toracale. Aceste solicitări asupra circulaţiei fac ca baia minerală să fie considerată solicitantă pentru organism, cu atat mai mult cu cat ea stimulează şi schimburile metabolice ale organismului.

Acţiunea termică a băii minerale este condiţionată de unele proprietăţi ale apei. Cu cît conductibilitatea termică a mediului (apa din baie) va fi mai mare, cu atat mai repede creşte temperatura corpului. De aceea, băile carbogazoase se fac la temperaturi ceva mai scăzute (34°C) decît cele cu apă obişnuită.
Clasificate după temperatura lor, băile pot fi termoindife-rente (34°C), calde (35-38°C) sau fierbinţi (38-42°C).

Pentru încălzirea pielii se indică băi fierbinţi de sc durată (10 minute), iar pentru încălzirea straturilor tisu profunde băile vor avea o durată de cel puţin 30 minute.
Excitaţiile termice asupra receptorilor cutanaţi provo sub acţiunea apei calde, vasodilataţie în piele. Reacţia vas latatorie nu se limitează numai la zona cufundată în apă, ci extinde la toată suprafaţa corpului.
Baia caldă, chiar dacă este parţială, determină deplasarea unei mari cantităţi de sange din zona organelor interne spre periferie.

În baia caldă, solicitarea circulatorie şi metabolică a organismului se adaugă solicitării prin factorii mecanici menţionaţi mai sus. Dacă însă temperatura din baie este ridicată progresiv — în timpul îmbăierii — cu cate un grad la fiecare minut (baie termală ascendentă), atunci aceasta este mai bine suportată de bolnav.
Baia minerală caldă tinde să producă alcaloză, iar sangele devine mai diluat, dacă nu există o transpiraţie abundentă.
Băile calde minerale alcaline încarcă pielea electronegativ, în timp ce băile acide o încarcă electropozitiv.

Ionii din apa minerală pătrund în piele selectiv, în funcţie de încărcătura electrică a pielii. Apa caldă din baie măreşte permeabilitatea pielii, astfel că ionii pătrund mai uşor. Fixarea ionilor în piele modifică metabolismul acesteia. O parte din ioni însă părăsesc pielea şi trec în apa djn baia minerală. Datorită acestui transport de ioni în ambele sensuri, se modifică excitabilitatea pielii, precum şi reflexele nervoase plecate de la receptorii cutanaţi; se modifică, de asemenea, sinteza unor mediatori chimici cu funcţii biologice importante.


Tag-uri: geografie, ape, minerale, reliefCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 02 August '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :