FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 427
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cuperoza - o alta mare problema a tenului

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   material   cusaturi   ac   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   tratament   femei   hidratare   sarcina   machiaj   piele   fata   ruj   creme   fat   cuplu   relatie   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Cuperoza - o alta mare problema a tenului

 Q:   Intreaba despre Cuperoza - o alta mare problema a tenului       
Afecţiune care constă în dilataţia vaselor mici capilare, cuperoza se manifestă neplăcut, epiderma feţei fiind brăzdată de vene şi colorată în roşu-violaceu. La început, roşeaţa apare după o masă la care s-a consumat un pahar cu vin sau altă băutură alcoolică şi dispare după câteva minute, ca mai târziu să persiste din ce în ce mai mult, ajungând să se permanentizeze.

In general, adevărata cuperoza îşi face apariţia la persoanele care au depăşit vârsta de 40 de ani şi se localizează pe pomeţi şi pe aripile nasului, unde pielea devine în 80% din cazuri uscată.

Deoarece odată instalată, roşeaţa nu dispare, ci dimpotrivă, cu timpul se accentuează, de la primele semne trebuie consultat medicul dermatolog, cu atât mai mult cu cât uneori a ceastă roşeaţă poate avea şi alte cauze (emoţii, circulaţie defectuoasă a sângelui» tulburări în funcţionarea tubului digestiv sau de menopauză ori, pur şi simplu hipersensibilitatea pielii de preparatele cosmetice).

Dacă a apărut, pentru a preîntâmpina întinderea cuperozei, trebuie să se ţină seama de câteva reguli generale, care au mare importanţă în remedierea acestei afecţiuni.

Pentru evitarea variaţiilor de temperatură, îndeosebi iarna, înainte de a trece de la căldură la frig sau invers, se va face o acomodare şi în plus, nu se va ieşi niciodată până nu a fost uns obrazul cu o cremă protectoare şi pudrat.

Curăţarea obrazului trebuie făcută numai cu apă la temperatura camerei, în care s-a adăugat puţin bicarbonat de sodiu, pentru a o face mai emolientă şi cu o cremă sau un lapte demachiant. Vor fi evitate săpunul, soluţiile alcoolice astringente, apa rece sau caldă, duşurile alternative.

Dimineaţa şi seara vor fi aplicate comprese cu infuzie de muşeţel, nalbă sau tei, la care s-a adăugat 1% extract de hamamelis. Seara se poate aplica pe faţă o cremă conţinând tinctură de hamamelis, tinctură de hidrastis, ihtiol, oxid de zinc, lanolină, vaselină.

Regimul alimentar joacă un rol deosebit în tratamentul cuperozei. Deoarece, în mod normal, dilataţia vaselor de sânge survine după mese, se va reduce simţitor cantitatea de alimente consumate la o masă.

Vor fi înlăturate din alimentaţie băuturile alcoolice, sosurile, mezelurile, condimentele, ciocolata, conservele, grăsimile, făinoasele, preferându-se o alimentaţie uşoară cu legume, fructe, alimente proaspete etc. Mâncarea va fi mestecată bine şi ingerată foarte lent.

O cuperoză învechită va fi tratată prin aplicări de zăpadă carbonică sau prin electrocoagulare, tratamente care nu pot fi aplicate decât de medic în serviciile de specialitate.

sursa imaginii freedigitalphotos.net


Tag-uri: capilarii, dilatatie, tenCategorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 09 October '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :