FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 407
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se repara un bloc de latex in lucrarile de tapiterie

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   aparate   reparatii   curent   lemn   curatenie   murdarie   invitati   petrecere   educatie   tratament   ingrijire   boli   job   sfat   vopsea   individ   relatii   dragoste   vin   interactiune   dorinta   sapun   social   carpa   antilopa   lumina   benzi de albire   aluminiu   bronz   importanta prezentului   dinti   solutii   imagine   stomatolog  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se repara un bloc de latex in lucrarile de tapiterie

 Q:   Intreaba despre Cum se repara un bloc de latex in lucrarile de tapiterie       
Cum se repara un bloc de latex in lucrarile de tapiterie Latexul, sub formă de burete, este folosit într-o măsură din ce în ce mai mare, în locul materialelor de umplutură de la obiectele tapiţate, deoarece prezintă calităţi superioare faţă de cele de origină vegetală sau animală, acesta avand şi avantajul că se poate turna în formă de blocuri, plăci, perne matriţate celulare sau pline.
Blocul de latex este folosit la formarea şezutului şi spatelui unor scaune sau fotolii, la confecţionarea saltelelor ori a pernelor, prin introducerea lui într-o îmbrăcăminte din stofă sau din altă ţesătură, în funcţie de ooiectul tapiţat la care se foloseşte.
După un anumit timp de folosire sau datorită unor cauze accidentale blocurile de latex se turtesc, se deformează sau se rup, in aceste situaţii fiind necesar înl ocuirea lor sau repararea părţii deteriorate.

In cazul unei deteriorări parţiale, pentru repararea blocului de latex, se procedează, mai întai, la scoaterea lui din husă, apoi examinarea părţii deteriorate şi trasarea porţiunii ce trebuie îndepărtată şi înlocuită cu o bucată nouă de latex.
îndepărtarea porţiunii deteriorate se face cu ajutorul unei panze de ferăstrău pentru metale, cu dantură fină , cu care decuparea buretelui se face cu o tăietură dreaptă şi cu uşurinţă, în comparaţie cu tăierea cu foarfecele sau cu cuţitul.

După această operaţie, se pregăteşte o bucată de bloc nou din latex, de forma celui îndepărtat, dar supradimensionat în părţile laterale. Cu ajutorul unui adeziv, special pentru lipit mase plastice, se lipeşte bucata de latex în locul practicat în acest scop, lăsandu-se un timp suficient uscării adezivului. Apoi, cu lama de ferăstrău pentru metale, se taie surplusul de material de pe părţile laterale, astfel ca să se obţină o aliniere a feţelor blocului din latex.

în final, blocul din latex, cu partea deteriorată reparată, se introduce în îmbrăcămintea respectivă, după care poate fi dat în folosinţă.


Tag-uri: casa, aparate, curent, reparatii, gospodarie, lemnCategorie: Sfaturi Utile  - ( Sfaturi Utile - Archiva)

Data Adaugarii: 18 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :