FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 839
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se pregatesc suprafetele de lipit si cum se aplica adezivul

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   aparate   reparatii   curent   lemn   curatenie   murdarie   invitati   petrecere   educatie   tratament   ingrijire   boli   job   sfat   vopsea   individ   relatii   dragoste   vin   interactiune   dorinta   sapun   social   carpa   antilopa   lumina   benzi de albire   aluminiu   bronz   importanta prezentului   dinti   solutii   imagine   stomatolog  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se pregatesc suprafetele de lipit si cum se aplica adezivul

 Q:   Intreaba despre Cum se pregatesc suprafetele de lipit si cum se aplica adezivul       
Cum se pregatesc suprafetele de lipit si cum se aplica adezivul Pentru ca la o lipire, aderenţa dintre cele două elemente componente să fie maximă, trebuie ca adezivul să corespundă structurii materialului de lipit, pentru ca să pătrundă cat mai bine, respectiv să „înmoaie" suprafeţele ce se suprapun, iar moleculele adezivului să se unească cat mai bine cu cele ale materialului sau obiectului de lipit.

Pătrunderea adezivului şi realizarea unei bune aderenţe este posibilă numai în cazul cand suprafeţele materialelor de lipit sunt sănătoase şi curate. De aceea, înainte de a se aplica adezivul trebuie să se îndepărteze materialele prăfoase şi substanţele grase, care sunt cei mai mari duşmani ai adezivilor, îndepărtarea acestora din urmă fiind posibilă cu ajutorul unui solvent.
De asemenea, cand suprafeţele materia lelor sunt netede, este necesar ca ele să fie transformate în suprafeţe uşor rugoase, pentru ca filmul de lipire al adezivului să se fixeze cat mai bine pe material sau pe obiect. în acest scop se va folosi o hartie abrazivă sau o panză abrazivă cu care se va freca suprafeţele de lipit, după care se va îndepărta cu o carpă uscată sau cu o perie moale, praful şi celelalte impurităţi.
După pregătirea suprafeţelor de lipit, se trece la aplicare a adezivului operaţie ce trebuie făcută cu multă grijă şi cu respectarea instrucţiunilor date de unitatea producătoare.

De regulă, pelicula de adeziv de pe suprafaţa de lipit trebuie să fie subţire, deoarece o grosime mare a filmului de lipit riscă să se desfacă din însăşi grosimea adezivului aplicat. După aplicarea adezivului, piesele componente ale lipiturii trebuie să fie stranse între ele, cu ajutorul unei prese sau a unor şuruburi de strangere, pe toată durata întăririi adezivului, fără să se facă în acest interval de timp nici cea mai mică deplasare a pieselor componente, care să fracţioneze filmul format de adeziv şi astfel lipirea să fie compromisă.
în situaţia in care piesele componente ce se lipesc nu au o formă regulată şi nu pot fi fixate sau stranse în mod obişnuit, se va recurge la alte mijloace adecvate. Astfel, un obiect din sticlă sau porţelan, ce este spart în două sau mai multe bucăţi, cum este de exemplu,o farfurie sau.o ceaşcă de cafea, va putea fi lipit cu unul din procedeele arătate mai jos.

In cazul unei farfurii sparte se foloseşte un recipient, de exemplu un lighean, umplut cu nisip curat, ce se stropeşte cu puţină apă, pentru ca nisipul să fie umed şi să se poată lucra mai uşor. Se introduce farfuria în nisip, în poziţie verticală, lăsand în afară porţiunea spartă, astfel ca suprafaţa pe care se aplică adezivul să aibă o poziţie cat mar apropiată de orizontală .
După ce primul ciob a fost lipit, se schimbă poziţia farfuriei în nisip , pentru ca să se lipească şi următoarele cioburi.

Folosirea nisipului ca mijloc de fixare a piesei de lipit este utilă şi în cazul lipirii unei urechi sparte de ta o ceaşcă de cafea, sau în cazul altor obiecte care au o formă rotundă ce nu poate să asigure o poziţie stabilă. După ce ceaşca a fost introdusă în nisip, astfel ca suprafaţa de lipit să fie în afara şi într-o poziţie orizontală , se aplică adezivul şi se poziţionează urechea cat mai corect, după care se fixează strans, cu ajutorul unei benzi adezive, pe toată durata întăririi lipiturii .


Tag-uri: casa, aparate, curent, reparatii, gospodarie, lemnCategorie: Sfaturi Utile  - ( Sfaturi Utile - Archiva)

Data Adaugarii: 18 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :