FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 2,128
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se pot coase la masina perdelele

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   material   cusaturi   ac   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   tratament   femei   hidratare   sarcina   machiaj   piele   fata   ruj   creme   fat   cuplu   relatie   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se pot coase la masina perdelele

 Q:   Intreaba despre Cum se pot coase la masina perdelele       
Se pot folosi şi fără draperii, executate dintr-un material înflorat, creton în culori armonioase sau dintr-o dantelă, voal etc. Se pot executa din una sau două părţi .
Perdelele din materiale imprimate, care pot ţine loc şi de transperante, se fac din două părţi, pentru a putea fi trase lateral. In părţile din mijlocul ferestrei se pot termina cu cate un volănaş creţ. Aceste perdele se pot aplica şi peste o perdea de dantelă ţinand astfel loc de draperie. Pentru a executa aceste perdele, sint necesare două lungimi de material, lungimea fiind socotită de sub galerie pană la podea, iar lăţimea, după lăţimea ferestrei. In cazul cand materialul nu a fost luat la apă, se recomandă să se lase în plus un sfert de metru în lungime.

Pentru volănaşe, se fixe ază ca lăţime 10-12 cm, iar lungimea odată şi jumătate lungimea perdelei. Din lăţimea materialului de 0,80-0,90 m se pot croi 7-8 volănaşe, deci va fi necesar încă 1 m în plus pentru cele două lungimi de perdele. Cand materialul este dublu, de 1,20-1,30 m, pentru volan sunt suficienţi numai 0,50 m, deoarece acestea se croiesc pe lăţime. In partea de sus a perdelei, ca şi pe latura de lungime din exterior, se execută un tiv de 1 cm, care se trage la maşină. In partea de jos, tivul va fi mai lat, de 3-4 cm. Benzile pentru volan se unesc între ele prin cusături înguste franţuzeşti. La ambele capete şi pe o latură de lungime se execută cate un tiv îngust de 1 cm.

Pe partea de lungime netivită a volanului, se trag două randuri de creţuri începand de la distanţa de 0,5 cm de margine, păstrand aceeaşi distanţă şi între creţuri. Se string creţurile cat lungimea perdelei şi se întăresc firele de aţă. Se prinde volanul pe faţa perdelei, fixand cu ajutorul acelor cu gămălie mijlocul volanului în mijlocul liniei de lungime a perdelei, se împart creţurile în mod egal pe toată lungimea, se însăilează şi se trage la maşină. Se egalează cusătura la 0,3-0,4 cm de tighel, se întoarce pe dos şi se însăilează din nou, la o distanţă de 0,5-0,6 cm şi se trage la maşină formand astfel o cusătură franţuzească.

După ce s-a terminat o parte de perdea, se execută şi cealaltă în acelaşi fel şi apoi se calcă. In partea de sus se prinde pe clamele de pe bară formand o mică cută. In caz că nu există clame se cos inele, la o distanţă de 8-10 cm între ele, care apoi se introduc pe bara de sub galerie. Sub perdeaua din material înflorat se poate monta o perdea din dantelă.


Tag-uri: ac, ata, material, cusaturiCategorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 11 August '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :