FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,184
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se pot coase la masina fetele de masa

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   material   cusaturi   ac   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   tratament   femei   hidratare   sarcina   machiaj   piele   fata   ruj   creme   fat   cuplu   relatie   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se pot coase la masina fetele de masa

 Q:   Intreaba despre Cum se pot coase la masina fetele de masa       
Mărimea feţelor de masă este în raport cu dimensiunea mesei la care se mai adaugă atat în lungime cat şi în lăţime un număr egal de centimetri 25-30 pentru ce cade în josul mesei. Forma feţelor de masă variază după forma mesei: pătrate, dreptunghiulare, rotunde, ovale. Sunt feţe de masă ce se folosesc cand se ia masa zilnic, feţe de masă cu broderie, ce acoperă masa în timpul zilei şi feţe de masă folosite la mesele mai deosebite executate din olandinâ albă cu broderii şi dantele.

Feţele de masă folosite zilnic sunt din ţesături mai pline: olandinâ, damasc sau olandă, albe sau în culori deschise, împodobite mai simplu. Frumoase sunt feţele de masă din ţesături de in şi canepă cu firul regulat, pe care se pot lucra motive de broderie româneasc ă. Marginile feţei de masă se termină cu un tiv cu găurele sau simplu, tras la maşină, fie printr-un feston.

Tivurile se pot face şi cu aplicaţii din altă culoare şi în acest caz motivul din interiorul feţei de masă se lucrează cu broderie aplicată din aceeaşi culoare cu tivul. Se calculează şi se taie materialul după dimensiunea mesei, cu răsfrangerile respective. Pe o coală de hîrtie se desenează conturul tivului pentru un sfert din dimensiunea feţei de masă şi se imprimă pe materialul de aplicat, lat de 5-6 cm, pe toată lungimea tivului, material care a fost tăiat cu firul în acelaşi sens cu cel al feţei de masă. Se aşaza aplicaţia tivului pe faţa de masă dos la dos cu partea dreaptă în margine şi se trage la maşină. Se întoarce pe faţă, se însăilează la cusătură şi se calcă bine.

Cu puncte mici se conturează desenul tivului prinzand de ambele straturi de material. Se fixează cu maşina, cu o cusătură specială sau cu mana. Apoi se calcă şi cu o foarfecă bine ascuţită se înlătură materialul ce depăşeşte broderia. Se aplică apoi puişorii si buburuzele. Pentru bucatarie frumoase sunt si fetele de masa lucrate cu aplicatii reprezentand diferite fructe, legume, flori etc.


Tag-uri: ac, ata, material, cusaturiCategorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 11 August '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :