FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 3,546
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se pot coase la masina draperiile

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   material   cusaturi   ac   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   tratament   femei   hidratare   sarcina   machiaj   piele   fata   ruj   creme   fat   cuplu   relatie   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se pot coase la masina draperiile

 Q:   Intreaba despre        
Draperiile şi perdelele înfrumuseţează şi încălzesc întotdeauna o cameră. Fără acestea camera pare rece şi neospitalierâ. Draperiile însă pot lipsi de la fereastră, perdelele însă niciodată.

Sunt necesare în camerele cu multă lumină, foarte expuse la soare. Se confecţionează din stofă, catifea, etamină, creton etc., cazand în falduri şi îmbracand ferestrele şi uşile de ambele părţi în-cepand de sus de la galerie pană jos la podea. Unele ferestre au draperii şi în partea de sus, de-a lungul galeriei .
Draperiile se fac, de obicei, din acelaşi material cu care este îmbrăcată mobila din cameră. Draperiile se folosesc şi ca perete despărţitor la o cameră mai mare sau la o nişă - în care caz vor fi toate din acelaşi material. Cand draperiile se fac din alte materiale, se aleg în culori armonizate.
Pentru confecţionarea draperiilor sunt necesare următoarele măsuri: lungimea draperiei, care se măsoară de la galerie pană cu 2-3 cm mai sus de podej; lungimea galeriei de la un capăt la celălalt şi lăţimea părţii de sus.

Aceste draperii sunt formate din trei părţi şi anume: două părţi laterale care vin de la galerie pană jos şi partea de sus, cat lungimea galeriei. Calculul materialului necesar se face după lungimea draperiei şi a galeriei şi lăţimea materialului din care se confecţionează. Dacă se foloseşte un material lat de 0,90 m se calculează de două ori lungimea stabilită, plus lăţimea tivurilor pentru cele două părţi. Pentru partea de sus a draperiei, dacă este dreaptă, se socoteşte lungimea galeriei, plus 3-4 cm pentru tiv, în cazul cand partea aceasta se face în cute sau dreaptă se adaugă plusul necesar cutelor. Dacă materialul are lăţimea dublă se socoteşte numai jumătate, deoarece se taie în două pe lăţime.

Se croieşte draperia după indicaţiile de mai sus şi se conturează pe trei părţi cu cate un tiv de 1-1,5 cm, care se trage la maşină. Pe linia de lungime, tivul se face mai lat de 3-4 cm, după care se calcă şi se montează pe galerie prin cleme, prinzandu-se cu cate o cută la fiecare. Draperiile de la uşi se execută în acelaşi fel. Dacă se foloseşte pentru o nişă sau un perete despărţitor, va avea aceeaşi lungime - pană la podea - şi va acoperi întreaga suprafaţă.


Tag-uri: ac, ata, material, cusaturiCategorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 11 August '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :